Tânărul care a furat ceasuri și bijuterii de 120.000 de lei dintr-o vilă din Zamca, arestat preventiv pentru 30 de zile

Bijuterii și ceasuri de 120.000 de euro furate dintr-o locuință din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Suspect reținut după patru luni de investigații
Tânărul care a furat ceasuri și bijuterii în valoare de 120.000 de lei dintr-o locuință din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost arestat preventiv pentru 30 de zile printr-un mandat de arestare emis de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava.

Polițiștii judiciariști din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava au documentat activitatea infracțională și au administrat material probator inclusiv prin desfășurarea unei percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind o faptă de furt cu prejudiciu mare sesizată la data de 17 august 2023, când o femeie a reclamat sustragerea dintr-o locuință situată în cartierul Zamca al municipiului Suceava a unor ceasuri și bijuterii în valoare de aproximativ 120.000 lei.

În urma probatoriului administrat de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Suceava, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Andrei Alexandru Juravle, de 35 de ani, din comuna Brodina, județul Suceava, recidivist, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
{inAds}
Luni, 11 decembrie 2023, în urma activităților informativ-operative și de cercetare penală realizate de lucrătoprii Biroului Investigatii Criminale, suspectul a fost identificat pe raza orașului Vicovu de Sus. 

În urma audierii, față de suspect s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Totodată, s-a efectuat o percheziție domiciliară la locuința din Suceava folosită de suspect, ocazie cu care s-au ridicat mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Valoarea prejudiciului creat în dauna persoanei vătămate a fost evaluată la suma de 120.000 lei, constând în bijuterii și ceasuri.

La 12 decembrie tânărul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Suceava și-a însușit propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche