Un șofer beat a spulberat doi adolescenți pe trecerea de pietoni de lângă Policlinica Areni din Suceava

Un șofer beat a spulberat doi pietoni, pe trecerea de la Policlinica Areni din municipiul Suceava
Joi, 21 decembrie 2023, ]n jurul orei 20:45, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 cu privire la un accident rutier produs pe bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Suceava.

Din primele verificări s-a constatat faptul că un șofer de 28 de ani, din comuna Vaculesti, județul Botoșani, a condus autoturismul Smart ForTwo pe bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Suceava, din direcția Centru către zona Areni, și a acroșat doi tineri, o fată de 16 ani și un băiat de 17 ani, angajați în traversarea regulamentară pe marcajul pietonal a unei treceri de pietoni din zona Policlinicii.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă a minorei de 16 ani, aflată în stare de inconștiență, și vătămarea ușoară a tânărului de 17 ani. 
{inAds}
Au intervin doua echipaje medicale, unul de prim ajutor SMURD și unul cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava. Cei doi au fost transportați Unitatea de Primire Urgențe a Spitalulului Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea șoferul a fost testat și cu aparatul drugtest rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto a fost și el condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, urmând a fi dispuse măsuri procedurale si procesuale sub coordonarea unității de parchet competente.
Mai nouă Mai veche