Val de scandaluri și bătăi în toate zonele județului Suceava, în zilele de Crăciun

Duminică, 24 decembrie 2023, în jurul orelor 21:15, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de către Toader H., de 50 de ani, din comuna Grănicești, satul Slobozia Sucevei, cu privire la faptul că, a fost agresat fizic de către o persoană.
Din primele verificări s-a constatat că în jurul orei 21:15, apelantul se afla la domiciliu, iar pe fondul unei stări conflituale mai vechi și a consumului de alcool la locuința sa a venit Sorin B., de 30 ani, din aceeași localitate, care a pătruns în locuința sa, având loc o altercație.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe” și „violare de domiciliu”.


Luni, 25 decembrie 2023, la ora 00:05, polițiștii Secției de Poliție RuralăGura Humorului au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că a avut loc o agresiune pe raza cartierului de rromi „Țâmpoci” din comuna Păltinoasa.
Din primele verificări a fost identificat Zaharia B., de 25 de ani, din satula Capu Codrului, comuna Păltinoasa, care a relatat faptul că în jurul orei 00:00, în timp ce se afla în fața locuinței, s-a intersectat cu Sergiu P., de 21 de ani, din comuna Păltinoasa și Călin M., de 20 ani, din comuna Pătrăuți, care se aflau în stare de ebrietate, fapt pentru care s-a iscat un conflict spontan ce a degenerat, aceștia lovindu-se reciproc.
Totodată, cu ocazia intervenției la eveniment, Călin M. a devenit agresiv verbal, aducându-le injurii organelor de poliție, fapt pentru care s-a procedat la încătușarea acestuia și conducerea la sediul poliției, fiind sancționat contravențional conform Legii 61/1991.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,lovire sau alte violenţe”.
{inAds}

Luni, 25 decembrie 2023, la ora 01:20, lucrătorii Poliției Municipiului Rădăuți au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o femeie a fost lovită de concubin.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că este vorba despre un bărbat de 52 de ani și o femeie de 55 ani, care sunt într-o relație de concubinaj din luna august 2023 și locuiesc împreună în municipiul Rădăuți, pe strada Oborului.
Luni, cei doi se aflau în vizită la un vecin de pe strada Dragoș Vodă, unde au consumat împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool și al geloziei, bărbatul a devenit agresiv verbal, amintindu-i concubinei sale de o fostă relație pe care aceasta a avut-o cu o persoană despre care a aflat că este venită în țară.
Întrucât femeia a refuzat să-l însoțească la domiciliu, bărbatul a tras-o de păr și a amenințat-o cu acte de violență.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei, victima refuzând însă emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Persoana vătămată și-a rezervat dreptul de a depune plângere scrisă.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „violență în familie” și ,,amenințare”.


La data de 24 decembrie 2023, la ora 22:41, lucrătorii Poliției Municipiului Rădăuți au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat a înnebunit, face scandal, este băut.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că este vorba despre un bărbat de 74 de ani, care locuiește împreună cu soția, fiica și cei doi nepoți, în municipiul Rădăuți.
În jurul orei 22:30, bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a intrat forțând ușa de acces în camera soției sale, de 69 de ani, a provocat scandal și a amenințat-o, acuzând-o de infidelitate. Între cei doi, au intervenit fiica și nepotul care i-au despărțit și au apelat 112.
Femeia nu prezenta urme vizibile de violență și nu a dorit să se deplaseze la Spitalul municipal Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar aceasta a depunând plângere scrisă.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei, aceasta solicitând emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Împotriva agresorului a fost emis un ordin de protecție provizoriu valabil cinci zile.
A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”amenințare”.


La data de 24 decembrie 2023, la ora 09:14, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat de 48 de ani, din comuna Grămești, cu privire la faptul că a distrus geamuri de la locuință.
Din primele verificări s-a constatat faptul că în jurul orelor 09:00, în timp ce se afla în incinta locuinței din comuna Grămești, între acesta și soția sa, în vârstă de 53 de ani, au avut loc mai multe discuții în contradictoriu cu privire la faptul că aceasta din urma consumă în exces băuturi alcoolice.
Pe fondul conflictului spontan și a stării de nervozitate a bărbatului, acesta s-a deplasat într-o anexă a locuinței de unde a luat un par și folosindu-se de corpul contondent a distrus trei ochiuri de sticlă.
S-a procedat la completarea formularului de evaluare a riscului, rezultând faptul că nu există risc iminent.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere”.


Luni, 25 decembrie 2023, la ora 13.25, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin 112 de către Petrișor P., cu privire la faptul că a fost lovit.
Din primele verificări, a fost identificat apelantul care a declarat verbal că în timp ce se afla la domiciliul de pe strada Vasile Pârvan, în curtea acestuia a intrat fără nici un motiv Ciprian P., lovindu-l pe acesta.
A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu și lovire și alte violențe.


La data de 25 decembrie 2023, la ora 16:03, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că două persoane se bat.
Din primele verificări, s-a constatat că o femeie din localitate se afla la domiciliu, în fața porții, a venit acasă soțul ei care se afla sub influența băuturior alcoolice. În timp ce erau în fața porții de acces, între aceștia a început o discuție contradictorie care a plecat de la faptul că bărbatul consumă alcool, iar pe fondul acestor discuții au început să se lovească reciproc cu palmele, ambii suferind excoriații minore.
La fața locului a ajuns un echipaj SAJ care le-a acordat îngrijiri medicale soților, aceștia refuzând transportul la spital.
Au fost completate două formulare de evaluare a riscului, ocazie cu care nu a rezultat risc iminent, iar ambele persoana vătămate nu au dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
A fost întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii a două infracţiunii de „violență în familie”.


Luni, 25 decembrie 2023, la ora 00:04, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că, a avut loc o agresiune în familie.
Din primele verificări a rezultat că în jurul orelor 00.00, victima se afla la domiciliu împreună cu soțul său și soacra sa.
Pe fondul consumului de băuturi alcoolice din partea bărbatului, între acesta și soția sa a izbucnit un conflict verbal, context în care acesta a lovit-o, cauzându-i leziuni minore.
Ca situația să nu degenereze, soacra a apelat 112, solicitând un echipaj de poliție la fața locului.
Persoana vătămată nu a avut nevoie de prezența unui echipaj medical, motivând faptul că leziunile suferite sunt unele minore.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului rezultând faptul că nu există risc iminent, persoana vătămată refuzând totodată emiterea unui de ordin de protecție.
Victima a preferat să se deplaseze la o rudă de pe raza aceleiași localități, cu scopul de a rămâne peste noapte, timp în care bărbatul a rămas la domiciliu.
Persoana vătămată a depus plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.


La data de 25 decembrie 2023, la ora 20:31, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Biroul Ordine Publică, au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că un bărbat provoacă scandal și își amenință soția cu acte de violență.
Din primele verificări a rezultat că bărbatul, pe fondul geloziei din partea persoanei vătămate, a provocat scandal la domiciliul comun și i-a adus acesteia amenințări cu acte de violență provocându-i o stare de temere.
În cauza a fost completat formularul de evaluare a riscului și întrucat a fost întrunit punctajul necesar și la solicitarea persoanei vătămate a fost emis un ordin de protectie provizoriu.
A fost întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „amenințarea”.
Mai nouă Mai veche