AUR îl acuză pe Flutur că a folosit resursele administrative ale Consiliului Județean pentru a organiza contramanifestația PNL de duminică și amenință cu plângeri penale

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) organizează, duminică, un miting împotriva președintelui Consiliului Județean Suceava, Georghe Flutur. La rândul lui, șeful PNL Suceava a anunțat o contramanifestație și l-a provocat la duel pe peședintele AUR, George Simion. 

Printr-un comunicat de presă transmis duminică la amiază, AUR Suceava îl întreabă public pe Gheorghe Flutur dacă a consumat resursele Consiliului Județean și ale instituțiilor din subordine pentru organizarea contramanfiestației, arătând că va sesiza organele competente. De asemenea, primarii PNL sunt avertizați să nu folosească autovehiculele și carburantul administrațiilor publice pentru transportul activiștilor liberali la contramanifestația de la Suceava. 

„AUR Suceava îi solicită președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să spună public dacă pentru manifestația politică de astăzi pe care a pregătit-o a folosit din resursele administrative ale instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Suceava și dacă pentru toate pregătirile de astăzi poate dovedi banii utilizați prin facturi.
{inAds}
Totodată, solicităm Consiliului Județean Suceava și președintelui acestuia să spună dacă domnul Călin Brăteanu, director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, a avut zi de concediu vineri sau lucra în interes de partid în timp ce era plătit de contribuabilii suceveni. În funcție de răspunsurile primite, ne rezervăm posibilitatea de a sesiza organele competente.

De asemenea, îi atenționăm pe primarii din localitățile sucevene care aduc participanți la contramanifestația lui Gheoghe Flutur că folosirea resurselor primăriilor, precum benzina și mașinile, poate constitui obiectul unor dosare penale de abuz în serviciu. În acest sens, echipe de monitorizare ale AUR Suceava vor nota atent toate numerele de mașini prezente astăzi în jurul perimetrului delimitat pentru contramanifestația organizată de Gheorghe Flutur”, se arată în comunicatul AUR Suceava. 

Gheorghe Flutur, invitat la mitingul AUR: „Îl așteptăm în mijlocul nostru și al sucevenilor”

De asemenea, AUR Suceava l-a invitat pe Gheorghe Flutur la mitingul organizat în centrul municipiului Suceava, la Casa de Cultură. 

„Vrem să anunțăm, ca urmare a provocării lansate de domnul Gheorghe Flutur pentru o discuție la Casa de Cultură, că Jandarmeria ne-a autorizat protestul doar începând cu ora 16:00. Pe cale de consecință, îl așteptăm pe domnul Flutur în mijlocul nostru și al sucevenilor de la ora 15:00, așa cum a promis. Aducerea cu arcanul de bucovineni amărâți la manifestațiile de astăzi nu este o practică ce îi face cinste președintelui CJ Suceava. Este luna ianuarie iar asistații sociali de pe lângă primării puteau fi utili altfel în localitățile de baștină”, a transmis AUR Suceava. 
Mai nouă Mai veche