Buletin de presă, 10 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 10 ianuarie 2023 - IPJ Suceava
Peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei razii în municipiul Fălticeni

La data de 09.01.2024, între orele 08.00 – 12.00 şi 16.00 – 20.00, la nivelul municipiului Fălticeni, a fost organizată o razie cu 24 poliţişti, fiind sprijiniți de 4 lucrători de jandarmi și o grupă din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Acțiuni Speciale.
Scopul a fost creșterea gradului de siguranță publică și prevenirea și descurajarea actelor cu caracter infracțional.
Au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 36541 lei, din care 96 la O.U.G.195/2002 (regimul rutier) în valoare de 26.241 lei și 10 la Lg. nr. 61/1991 (ordine publică) în valoare de 10.300 lei.
În urma documentării activităților infracționale s-a dispus măsura reținerii față de 5 persoane
(din care 4 pentru infracțiuni de tulburare a ordinii publice și 1 pentru infracțiuni la regimul circulației) toate fiind încarcerate în arestul IPJ Suceava.
Au fost testate cu aparatul etilotestul un număr de 48 șoferi și 2 cu aparatele drugtest.
A fost documentată și activitatea infracțională într-o cauză din 31.12.2023 privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 C.pen. Cercetările au fost continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, iar la data de 08.01.2024, în cadrul raziei, s-a dispus efectuare în continuare a urmăririi penale față de șofer pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 C.pen..
Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.
{inAds}

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 09.01.2024, ora 10:55, Poliția Municipiului Suceava – Biroul Rutier, a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ208A jud. Suceava, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, din primele verificări efectuate a stabilit că la data de 09.01.2024, în jurul orei 10:45, un bărbat a condus autoturismul pe DJ208A, din direcția Udești către Poieni, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar ulterior, acestuia i s-a prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. de art. 196 alin. (2) , (3) din Codul Penal.


Cherestea în valoare de peste 3.000 lei confiscată de polițiști

La data de 09.01.2024, orele 09.00, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe Drumul Județan 175, pe raza com. Fundu Moldovei, sat Botuș, jud. Suceava, a oprit pentru control, autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Fundu Moldovei, jud. Suceava, care transporta material lemnos – cherestea tivită.
Fiind interogată baza de date SUMAL 2.0, a reieșit că pentru autoutilitară și încărcătura de cherestea nu a fost emis aviz electronic de însoțire.
S-a procedat la conducerea autoutilitarei la Ocolul Silvic Breaza, unde după inventarierea materialului lemnos, a rezultat cantitatea de 3,45 mc cherestea tivită nedimensionată, în valoare de 3.191 lei care a fost confiscată și dată în custodia unui lucrător silvic.
Șoferul a fost sancționat contravențional conf. Legii 171/2010, cu amendă în sumă de 2.000 lei și s-a confiscat cantitatea de 3,45 mc. cherestea tivită.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 09.01.2024 la ora 20:40, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung-Moldovenesc - Biroul Ordine Publică, au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că a părăsit domiciliul din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, din cauza soțului care o amenință cu acte de violență.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în seara de 09.01.2024, bărbatul, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii privind solicitarea persoanei vătămate de a divorța, a provocat scandal la domiciliu comun și i-a adus acesteia amenințări cu acte de violență provocându-i o stare de temere.
În cauza a fost completat formularul de evaluare a riscului și întrucât a fost întrunit punctajul necesar și la solicitarea persoanei vătămate a fost emis un ordin de protectie provizoriu, bărbatul fiind evacuat.
În cauză s-a întocmit dosarul penal cu privire la infracţiunea de „amenințarea”, faptă prev. şi ped. de art. 206, alin. (1) din Codul Penal


Mandate puse în executare de polițiști

La data de 09.01.2024, ora 12:28 Poliția mun. Vatra Dornei a primit Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc față de un bărbat de 49 ani, domiciliat în com. Dorna Candrenilor, sat. Dealu Floreni, condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani și 4 luni închisoare în baza sentinței penale a Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, rămasă definitivă prin neapelare.
În baza Mandatului de executare a pedepsei închisorii, lucrătorii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei au efectuat verificări la domiciliul bărbatului, ocazie cu care acesta a fost identificat, preluat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


La data de 09.01.2024, în jurul orri 11:30, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost înștiințați despre executarea mandatului a pedepsei închisorii privind pe un bărbat domiciliat în satul Solonețu Nou, comuna Cacica, jud. Suceava, condamnat la 1 an, 4 luni și 20 zile închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” ”Complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și ”Uz de fals”.
În urma activităţilor operative desfăşurate de lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului, bărbatul a fost identificat pe raza comunei Cacica, jud. Suceava, preluat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche