Buletin de presă, 13 ianuarie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 13 ianuarie 2024 - IPJ Suceava
Mandate puse în executare de polițiști

La data de 12.01.2024, ora 18.00, a fost identificat și depus în Penitenciarul Botoșani, un bărbat de 52 ani, din mun. Suceava, față de care Judecătoria Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii prin care acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea de infracțiunii la regimul rutier. La 12.01.2024, persoana în cauză a fost identificată pe raza mun. Suceava de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava – Urmăriri, escortată și depusă în Penitenciarul Botoșani.


La 11.01.2023, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au primit spre îndeplinire mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Gura Humorului pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea a unui vehicul neînmatriculat” privind pe un bărbat de 60 ani, din com./sat Pârteștii de Jos, condamnat la pedeapsa de 1 an de închisoare cu executare.
Pentru punerea în executare a mandatului au fost angrenate efective din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Gura Humorului, iar în urma activităţilor desfăşurate s-a procedat la identificarea şi arestarea bărbatului de 60 de ani, care a fost condus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani unde a fost încarcerat.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 12.01.2024, ora 20.48, Politia mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe varianta ocolitoare a Suceavei a avut loc un accident rutier soldat cu victime.
Polițiștii din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că un bărbat de 33 ani, în timp ce conducea autoturismul pe VO2P, în direcția DN 2 spre DN 17, a pierdut controlul asupra direcției de deplsare și aintrat în coliziune cu un cap tractor condus de către un bărbat de 47 de ani. În urma impactului a rezultat decesul conducătirului auto de 33 de ani si vătămarea corporală ușoară a șoferului de 47 de ani.
Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Biroului Rutier – Pol. Mun. Suceava, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor producerii evenimentului rutier.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă” și ,,ucidere din culpă”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 12.01.2023, ora 15.03, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Rădăuți în timp ce acționau pe linie silvică, au oprit pentru control autoutilitara care circula pe DNCRD- Rădăuți din direcția Marginea către Dornești și care transporta material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că pentru această autoutilitară este emis avizul de însoțire emis la data de 12.01.2024 pentru cantitatea de 2,88 mc lemn foc fag. La o analiză vizuală a materialului transportat s-a observat faptul că în autoutilitară se găsesc și lemne de foc specia rășinoase. În aceste condiții s-a însoțit vehiculul la Ocolul Silvic Marginea unde a fost inventariat materialul lemnos, stabilindu-se faptul că în autoutilitară sunt 2,88 mc lemn foc fag și 0,97mc lemn foc molid, pentru care conducătorul vehiculului nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos.
Astfel, s-a confiscat cantitatea de 0,97mc lemn foc esență rășinoase specia molid care a fost predat în custodie reprezentantului din cadrul Ocolului Silvic Marginea.


Dosar penal pentru conducere fără permis și vehicul sub sechestru imobilizat de polițiști

La 12.01.2024, ora 13.25, în baza Planului de acțiune al Serviciului Rutier pentru prevenirea și combaterea conducerii de vehicule sub influența băuturilor alocoolice sau a substanțelor psihoactive de către participanții la traficul rutier, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au oprit autovehiculul ce se deplasa pe strada Calea Burdujeni către localitatea Plopeni. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 40 de ani din oraș Salcea.
Procedându-se la verificarea în baza de date a certificatului de înmatriculare aparținând vehiculului, s-a stabilit faptul că acesta este sub sechestru din data de 07.09.2023.
De asemenea s-a procedat și la verificarea permisului de conducere în bazele de date specifice, stabilindu-se faptul că șoferul nu are dreptul de a conduce vehicule pe teritoriul României, conducătorul auto recunoscând comiterea faptei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Totodată, a fost întocmit și proces verbal de depistare sechestru, fiind reținute certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a vehiculului.
Mai nouă Mai veche