Buletin de presă, 24 ianuarie 2024 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiștii SPR 2 Ipotești privind comiterea la data de 20.01.2024 a infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere, de către un bărbat de 57 ani, din com. Udești, în urma probatoriului administrat, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 23.01.2024 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de șofer, pentru săvârşirea infracţiunilor menționate, constând în aceea că la data de 20.01.2024, în jurul orelor 19:10, a condus autoturismul pe drumul comunal neclasificat din localitatea Udești, iar din cauza stării de ebrietate a accelerat exagerat motorul autoturismului, ceea ce a condus la autoaprinderea acestuia și la izbucnirea unui incendiu.
Din buletinul de analiză toxicologică rezultă faptul că șoferul avea o alcoolemie de 2,78 g/l alcool pur în sânge – proba I și 2,62 g/l alcool pur în sânge – proba II. De asemenea, cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că bărbatul deține permis de conducere, fiind însă cu mențiunea anulat.
Prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul SPR 2 Ipotești din 23.01.2024, s-a dispus reţinerea bărbatului de 57 de ani pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor menționate anterior.
Bărbatul a fost încarcerat în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă IPJ Suceava.


Sancțiuni în valoare de 22.000 lei aplicate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – B.C.F.V au acţionat în perioada 19 – 21.01.2024, pentru combaterea activităţilor de contrabandă cu produse accizabile, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea și sancționarea spălării banilor. Activitățile s-au desfăşurat pe raza jud. Suceava, cu sprijinul subunităților de poliție.
În cadrul acțiunii au fost verificate 26 de autovehicule și s-au efectuat controale la 18 unități economice.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 lei.
De asemenea, au fost confiscate bunuri și sume de bani în valoare de 3000 lei.


Controale în trafic pe linie silvică și material lemnos confiscat

La data de 23.01.2024, ora 14.20, polițiștii SPR 3 Marginea, desfășurând activități pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit pentru control pe strada Pădurii de pe raza com. Marginea, autoutilitara condusă de către un bărbat de 25 ani, din com. Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc rășinoase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 23.01.2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 2,80 m.c. lemn foc specia rășinoase.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 1 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 2,80 mc lemn foc specia rășinoase în valoare de 431 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


De asemenea, la aceeași dată, ora 15.00, același echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 17A raza com. Marginea, autoutilitara condusă de către un bărbat de 62 ani, din com. Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc foioase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 23.01.2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 3,10 m.c. lemn foc specia foioase.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 2 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 3,10 mc lemn foc specia foioase în valoare de 731 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La 22.01.2024, ora 13.35, în timp ce executau activități pe linie silvică pe raza comunei Putna, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DN 2 H și transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag. Cu ocazia controlului efectuat, s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de către un bărbat din com. Putna și că acesta nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul a transportat fără aviz de însoțire, cantitatea de 0,86 mc lemn foc fag, în valoare totală de 202 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 23.01.2024, la Poliția Orașului Gura Humorului s-a primit mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Gura Humorului, prin care un bărbat de 48 ani, din orașul Gura Humorului, a fost condamnat la 2 ani și 9 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii prev. de art. 335 alin. 1 din C.p. (conducere fără permis).
La ora 15.45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului l-au identificat pe cel în cauză, ulterior acesta încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 23.01.2024, ora 22.00, polițiștii SPR 2 Ipotești, în timp ce efectuau activități de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, pe str. Huci din satul Stamate, au procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de către un bărbat de 44 ani, domiciliat în satul Stamate, com. Fântânele.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După testarea cu aparatul etilotest, șoferul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 22.01.2024, ora 09.15, un bărbat de 24 ani, din mun. Suceava, în timp ce se deplasa cu autoutilitara pe varianta ocolitoare a mun. Suceava, jud. Suceava, din direcția localității Moara către localitatea Pătrăuți, a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa, care la rândul său a ricoșat în autoturismul aflat în față. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 24 ani.
Conducătorii autoturismelor au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ pentru fiecare în parte, după care au fost conduși la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în vederea recoltării de mostre biologice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 22.01.2024, ora 09.10, un bărbat de 38 ani, din com. Moara, a condus autoturismul pe V.O.2.P din direcția loc. Suceava către localitatea Pătrăuți și a intrat în coliziune cu autotursimul condus de către un bărbat de 62 ani, din mun. Rădăuți.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 38 de ani.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 22.01.2024, în jurul orei 20.40, o femeie a condus autoturismul pe DJ209C și într-o curbă ușoară la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 23.01.2024, ora 10:50, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.F. Gligu (deschis circulației publice) de pe raza com. Dorna Candrenilor, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, au oprit autoturismul condus de către un bărbat de 26 ani, domiciliat în com. Dorna Candrenilor.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal potrivit art. 335 alin. (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche