Buletin de presă, 9 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Mandate puse în executare de polițiști

La data de 08.01.2024, ora 13:00, la Poliția Municipiului Rădăuți s-a primit spre executare Mandatul de Executare a Pedepsei cu Închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți, privind pe un bărbat de 38 ani, din com. Bilca, care a fost condamnat la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane” faptă prev de art. 12, alin. 1, raportat la art. 6, alin. 4, din OUG 55/2002, cu aplicarea art. 2, alin. 1, lit. a din OUG 55/2002 și aplicarea art. 41 și art. 43, alin. 5, din Codul Penal.
S-a procedat la efectuarea de verificări, persoana condamnată fiind identificată, reţinută şi încarcerată în Penitenciarului Botoșani.


La data de 08.01.2024, ora 16:30 Poliția mun. Vatra Dornei a primit Mandatul de Executare a Pedepsei cu Închisoarea emis de Judecătoria Vatra Dornei față de un bărbat de 21 ani, domiciliat în com. Dorna Candrenilor, sat. Poiana Negrii, condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani și 7 luni închisoare în regim de detenție privind comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor.
S-a procedat la efectuarea de verificări, persoana condamnată fiind identificată, reţinută şi încarcerată în Penitenciarului Botoșani.


La data de 08.01.2024, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre executare Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți, privind pe un bărbat de 37 ani, cu domiciliul în oraș Vicovu de Sus, care a fost condamnat la pedeapsa de 2 (doi) ani și 1 (una) lună închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
La nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă, s-a procedat la efectuarea de verificări, persoana condamnată fiind identificată, reţinută şi încarcerată în Penitenciarului Botoșani.


La data de 08.01.2024, a fost înaintat spre executare SPR 9 Șcheia, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Suceava, privind pe un bărbat de 49 ani, domiciliat în com. Moara, sat Moara Nică, ce a fost condamnat la executarea unei pedepse cu închisoarea de 2 ani și 8 luni pentru infracțiuni la regimul rutier.
S-a procedat la efectuarea de verificări, persoana condamnată fiind identificată, reţinută şi încarcerată în Penitenciarului Botoșani.


La data de 08.01.2024, ora 16:50, la SPR 2 Ipotești s-a primit mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 29 ani, din com. Ipotești, condamnat la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”, faptă prev. și ped. de art. 253 alin. (1) Cod Penal cu aplic. art. 38 alin.1 Cod Penal.
S-a procedat la efectuarea de verificări, persoana condamnată fiind identificată, reţinută şi încarcerată în Penitenciarului Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 08.01.2024, în jurul orei 12:30, un bărbat de 34 ani, din com. Poiana Stampei, sat Pilugani a condus ATV-ul, pe D.C. Pilugani-Andrieni din com. Poiana Stampei, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a drumului.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a bărbatului de 34 ani.
Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”.


La data de 08.01.2024, în jurul orelor 09:00, în timp ce un bărbat în vârstă de 71 ani, din com. Frătăuții Vechi, se deplasa pe un motociclu electric, pe raza localității Măneuți, la un moment dat, acesta s-a dezechilibrat și a căzut, ulterior continuându-și deplasarea la domiciliu.
La data de 08.01.2024, în jurul orelor 15.00, întrucât acuza dureri, bărbatul a solicitat intervenția unui echipaj medical la domiciliu.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 09.01.2024, ora 00.05, polițiștii SPR 12 Preutești, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare și desfășurau activități de control trafic pe raza com. Preuteşti, au observat un autoturism ieşit de pe DJ 208 Huşi, în afară părţii carosabile, acesta prezentând avarii ușoare.
S-a procedat la verificarea şi legitimarea persoanei aflate la faţa locului, ocazie cu care s-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 24 ani, din sat/com. Preuteşti.
Din discuţiile purtate cu șoferul, acesta a declarat verbal faptul că în timp ce se deplasa pe DJ 208 Huşi din direcţia Dolhasca spre Fălticeni, aflându-se singur în autovehicul, a pierdut controlul autoturismului, derapând în partea stângă a sensului de mers, oprindu-se în afară părţii carosabile, fără a suferi leziuni în urma tamponării.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta urmând a fi condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probelor biologice și stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche