FOTO Incendiu într-o gospodărie din Giurgești. Adolescentă transportată la spital pentru îngrjiri medicale

Incendiu Giurgești, Vulturești
Pompierii militari ai Detașamentelor Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, au intervenit luni, 8 ianuarie 2024, cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Giurgești, comuna Vulturești. Incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 17:06.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat două clădiri de locuit, construcții alipite (corp comun), existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Au ars cele două clădiri de locuit, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, cu bunurile aferente (aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile și altele).
{inAds}
Pe timpul intervenției, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unei adolescente, în vârstă de 15 ani, care a suferit un atac de panică și o ușoară intoxicație cu fum. Ulterior, minora a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de o sobă cu acumulare de căldură amplasată necorespunzător față de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 23:20, iar pompierii au salvat o altă clădire de locuit și două depozite de furaje, toate, din aceeași gospodărie.
Incendiu Giurgești, Vulturești
Incendiu Giurgești, Vulturești
Mai nouă Mai veche