VIDEO Opt kilometri cu șenilata prin viscol și nămeți pentru salvarea unui copil bolnav, la Fântânele

Opt kilometri cu șenilata prin viscol și nămeți pentru salvarea unui copil bolnav, la Slobozia
Salvatorii Detașamentului de pompieri Suceava, cu o autospecială de intervenție și o autoșenilată, au intervenit marți, 9 ianuarie 2023, în această noapte pentru gestionarea unei situații de urgență generată de ninsori și viscol, pe raza comunei Fântânele. Apelul la 112 a fost făcut la ora 01:43.

Anterior, un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava, s-a deplasat spre un caz medical, în satul Slobozia, comuna Fântânele, unde o tânără mamă, în vârstă de 21 de ani, a solicitat asistență de specialitate pentru băiețelul ei, în vârstă de 1 an și 7 luni. Micuțul avea afecțiuni respiratorii și necesita transportul la o unitate spitalicească.

Echipajul SAJ a ajuns în apropierea comunei Fântânele, dar, din cauza drumului blocat de suluri de zăpadă viscolită, nu au putut înainta către caz. Imediat, din Dispeceratul comun ISU-SAJ, s-a dispus trimiterea de urgență la fața locului a unei echipe de pompieri salvatori.
{inAds}
Echipajul militarilor a ajuns în zona blocată, unde li s-a alăturat medicul SAJ, după care, și-au continuat drumul cu ajutorul autoșenilatei, către cei doi pacienți.

Salvatorii au parcurs aproximativ opt kilometri prin zăpada viscolită, până la mamă și fiu, la domiciliul acestora din localitatea Slobozia. I-au preluat și i-au transportat în siguranță la ambulanța SAJ.

Ulterior, cei doi au fost preluați de cadrele medicale și au început transportul către Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean Suceava, misiunea salvatorilor încheindu-se cu succes. 

Mai nouă Mai veche