Incendiu la o locuință din Oniceni. Focul a pornit din camera centralei

Incendiu la o locuință din Oniceni. Focul a pornit din camera centralei
Joi, 18 ianuarie 2024, la ora 12:13, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că are loc un incendiu la o locuință din satul Oniceni, comuna Forăști, județul Suceava.

La sosirea la fața locului s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la camera tehnică a centralei care este lipită de casa de locuit.

Incendiul s-a datorat efectului termic de la coșul de fum necurățat și neizolat corespunzător față de materialele inflamabile de pe acoperișul camerei centralei, construit din material lemnos și izolat cu vată bazaltică, fiind distrus în proporție de circa 50%.
{inAds}
Incendiul s-a propagat și la partea superioară a casei de locuit, arzând izolația și tencuiala acesteia pe o porțiune de circa trei metri, precum și doi căpriori din lemn care susțin acoperișul casei de locuit.

La fața locului a intervenit pentru lichidarea incendiului un echipaj de pompieri din cadrul ISU Suceava.

În urma incendiului au rezultat pagube materiale în valoare de aproximativ 5.000 lei și nu au fost victime omenești, cauza incendiului fiind efectului termic de la un coșul de fum necurățat și neizolat corespunzător, existând pericol de propagare la întreaga locuință și anexele gospodărești.

Proprietarii au declarat că locuința este asigurată.
Mai nouă Mai veche