Incendiu la un gater din Frasin. Au ars hala banzic, utilaje, cherestea și bușteni

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc au intervenit miercuri, 24 ianuarie 2024, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la un operator economic cu profil de prelucrare a lemnului, de pe raza orașului Frasin. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 20:10.

La sosirea echipajelor, ardea o hală de debitare material lemnos (banzic), construită din lemn și cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare la o altă hală (atelier) și la stivele de bușteni și de material finit, depozitate în apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:30.
{inAds}
Au ars hala banzic pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și circa doi metri cubi de material lemnos (produs finit). S-au degradat utilaje specifice procesului de debitare, un motostivuitor și circa opt metri cubi de bușteni.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire, respectiv, o sobă metalică fără acumulare de căldură.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat hala atelier, cu bunurile aferente, precum și stivele de bușteni și de material finit, depozitate în apropiere.
Mai nouă Mai veche