IPJ Suceava, reguli pentru petrecerile de Sf. Ioan

„Polițiștii suceveni urează 'La mulți ani!' de ziua onomastică celor peste 2.000.000 de români care poartă numele Ioan (Ion) sau Ioana, sau nume derivate precum Ionuţ, Ionel, Nelu, Ivan, Jan, Ionică, Ionela, Jana, Oana etc.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Suceava.

Polițiștii le urează tuturor o sărbătoare frumoasă și o onomastică fără incidente nedorite.

Totodată, polițiștii au transmis și câteva recomandări pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă ce pot avea loc în contextul petrecerilor de sărbătoare, influenţate în special de consumul de alcool:
  • Evitaţi abuzul de alcool şi persoanele aflate în stare de ebrietate! Păstraţi-vă calmul, evitaţi conflictele! Nu încurajaţi violenţa şi nu proliferaţi înjurături! Un limbaj controlat previne adesea declanşarea conflictelor.
  • Nu vă rezolvaţi problemele când aţi băut mai mult sau cu persoane aflate sub influenţa alcoolului, lăsaţi-le pe a doua zi, când veţi avea mintea limpede. Sfătuiţi-vă şi prietenii în acest sens!
  • Şi nu uitaţi: o persoană aflată în stare de ebrietate este mult mai expusă accidentelor de circulaţie şi are mult mai multe „şanse” să ajungă victimă a hoţilor, tâlharilor, infractorilor în general!
  • Atenţie: abuzul de alcool este un duşman de temut pentru dumneavoastră şi pentru cei din jur!
Mai nouă Mai veche