VIDEO Parchetul Suceava înapoiază unei firme trei camioane, deși au transportat ilegal fiecare peste 10 metri cubi de lemn, iar autovehiculele ar fi trebuit confiscate

Parchetul Suceava înapoiază unei firme trei camioane, deși au fost depistate transportând ilegal fiecare peste 10 metri cubi de lemn, iar autovehiculele ar fi trebuit confiscate
Trei camioane ale societății Silva Găinești SRL din comuna Slatina a județului Suceava au fost depistate, joi, 25 ianuarie 2024, în timp ce făceau transporturi ilegale de material lemnos către centrala termică a municipiului Suceava operată de societatea Bioenergy Suceava SA. Cele trei camioane au fost oprite de polițiști la sesizarea lui Dani Ghinghiloschi, membru al grupului Străjerii Pădurilor.

Toate cele trei camioane aveau încărcate în sistemul Sumal fotografii făcute de pe ecranul unor tablete, iar al unul dintre ele a activat transportul abia când a ajuns la poarta centralei Bioenergy.

A fost întocmit dosar penal, iar șoferii și apelantul au fost audiați în cursul de joi, iar vineri încărcătura a fost evaluată de reprezentanții Gărzii Forestiere.
{inAds}
În astfel de situații, legislația prevede ca mijloacele de transport folosite pentru comiterea infracțiunilor să fie confiscate și imobilizate.

În schimb, lui Dani Ghinghiloschi i s-a spus, vineri, că cele trei camioane vor fi confiscate, dar nu vor fi imobilizate în parcul auto de la Stroiești, ci vor fi înapoiate proprietarului. 

„Procurorul de caz a DECIS: hoții de lemn și infractorii au liber la furat. Au liber să distrugă și să fure tot pentru că au protecția asigurată. Procurorul a decis ca să rămână în custodia firmei cele 3 camioane sesizate și care trebuiau confiscate fizic și duse în parcul auto al IPJ Suceava de la Stroiești!
Le lasă în custodia firmei ca să poată comite și alte infracțiuni. 
Degeaba ne implicăm și sesizăm aceste transporturi ilegale și degeaba le oprește poliția, dacă procurorii batjocoresc toată munca noastră. Revoltător ce se întâmplă…
Asta este realitatea. Nu ne este frică de hoți și infractori. Ne este frică de acești procurori fără nici un pic de demnitate și onoare”
, este mesajul transmis de Străjerii Pădurilor.


1 Comentarii

Mai nouă Mai veche