Probabilitate și cote în jocurile de cazino

 


Aparent, jocurile de noroc erau caracterizate prin impredictibilitate. Fiind percepute precum un mod de relaxare, la început nu exista necesitate unor calcule. Odată cu trecerea timpului, a crescut și implicarea participanților la acest joc. Drept urmare, interesul de a câștiga a fost prioritizat altfel. Strategiile de joc sunt răspunsul la această nevoie.

Pariurile sportive și jocurile de masă sunt diferite de cele de păcănele. În acestea se pot pune în practică multiple strategii bazate pe diverse calcule. Acestea pot fi aplicate și la jocurile de pe slotv casino online, dar și pe platformele altor operatori. Însă, în cursa pentru câștig, elemente precum cotele trebuie avute în vedere. Probabilitatea, dar și evoluția jocului, pot avea un cuvânt greu de spus.

Probabilitatea de câștig: esență și reprezentare

Probabilitatea face de fapt referire la șansele de câștig într-un joc. Aceasta poate fi doar estimată și uneori calculată mai în amănunt. Caracterul său predictiv poate ajuta la deciderea viitorului pariu. Jocurile de cazino au la bază probabilitatea, neexistând un rezultat final preconceput.

Probabilitatea este exprimată sub formă de procent, de raport sau de fracție. De exemplu, în cazul jocului de ruletă, pentru un pariu pe duzină, probabilitatea este de 32,4%. Aceasta este calculată pentru pariurile individuale plasate la acest joc. Sub formă de raport, acesta va fi exprimat ca fiind 2.08 la 1.

Probabilitățile pot fi calculate atât pentru propriul joc, cât și pentru cel al adversarului. În ceea ce privește jocurile de noroc, numărul probabilităților este unul finit. Se ține cont de elementele de risc și de posibilitatea de utilizare a lor în mod favorabil. Aceasta se calculează prin împărțirea cifrei 1 la cota disponibilă.

Ce sunt cotele la cazinouri

În funcție de joc, cotele sunt diferite. Șansele de câștig vor varia de la un operator la altul, nivelul lor optim fiind cel căutat de jucători. Denumirea de cotă este populară mai ales în rândul pariurilor sportive. În principiu, cotele reflectă probabilitatea unui anumit eveniment. Altfel spus, aceste două termene se interpun, devenind adeseori unul singur.

Cu ajutorul cotei poate fi calculat câștigul potențial. Mai exact, suma pariată se înmulțește cu cota pentru a se estima câștigul. În concluzie, cotele sunt de folos atât în calcularea probabilității, cât și a potențialelor câștiguri. De aici rezultă faptul că acesta este un element indispensabil în efectuarea calculelor de către jucători.

Unele platforme pot oferi cote mai bune față de altele. De asemenea, este posibil să se beneficieze de o valoare mai bună prin intermediul unei promoții. Cotele sunt prezente și în jocurile de masă, acestea fiind atribuite fiecărui tip de pariu în parte.



Probabilități și cote frecvente la jocurile de cazino

Dintre jocurile promovate pe platformele online, Blackjack are cea mai mare probabilitate de câștig. Valoarea este de 39% în acest caz. Avantajul casei este de obicei mai mic de 1%, ceea ce este un atu pentru jucători.

Pe de altă parte, ruleta are ceva cote mai mici. În cazul ruletei franceze avantajul casei are o valoare de 1,35%. Varianta europeană vine cu un avantaj al casei de 2,7%. Cifrele sunt în favoarea jucătorilor, probabilitatea de câștig fiind mare, dar nu și garantată.

Și pokerul are propriile sale cote. Caribbean Stud Poker și Three Card Poker sunt variantele cu cele mai mari cote ale acestui joc. În cazul primei variante, avantajul casei are o valoare de 3,7%. Apoi, varianta cu trei cărți are un avantaj al casei de 3,4%. Jocurile cu cele mai mici cote sunt Roata Norocului și sloturile. Aici cotele sunt de aproximativ 26-39% și respectiv de 1% în anumite cazuri la sloturi.

La final

Probabilitatea de câștig este o variabilă avută în vedere mereu de jucători. Cu ajutorul cotelor aceasta poate fi calculată rapid, fiind un punct de reper. Cotele pot fi mai bune uneori, depinzând de joc, dar și de cazinoul online în cauză.

Mai nouă Mai veche