Tânără înjunghiată în piept, cu leziuni la plămân și pericard, salvată de o operație urgentă la Spitalul Județean Suceava

Tânără înjunghiată în piept, cu leziuni la plămân și pericard, salvată de o operație urgentă la Spitalul Județean Suceava
Vineri, 26 ianuarie, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava fost adusă, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță, o pacienta de 20 de ani cu o plaga înjunghiată autolitică la nivelul hemitoracelui drept.

Pacienta deși conștientă, era instabilă hemodinamic, în șoc hemoragic.

În urma investigațiilor efectuate în UPU s-au constatat leziuni la nivelul plămânului și pericardului care au condus la hemopneumotorax si hemopneumopericard.

După stabilizarea temporară începută de echipajul SAJ și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la chirurgie, unde s-a reusit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării (artera toracica internă) și apoi rezolvarea celorlalte leziuni.
{inAds}
Intervenția a durat aproximativ două ore. Evoluția pacientei este favorabilă.

Echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi dr. Daniel Gavril, dr. Bianca Voroniuc, medic ATI dr. Dănuț Barbunc, asistente de la blocul operator Mirela Andreica și Mihaela Sauciuc.

„Fiind o urgență chirugicală cu iminență de deces, pacienta a fost admisă direct în sala de operație intervenindu-se prompt și identificându-se leziunile amenințătoare de viață. O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei”, a explicat dr. Daniel Gavril.
Mai nouă Mai veche