Buletin de presă, 22 februarie 2024 - IPJ Suceava

SV 06 SJZ
Țigări de contrabandă în valoare de pste 30.000 lei confiscate de către polițiști

La 20.02.2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au desfăşurat activități specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară pe raza mun. Rădăuți. Astfel, în jurul orei 10.00, s-a procedat la efectuarea unor verificări economice la spațiul comercial unde își desfășoară activitatea un agent economic, situat în arealul Bazarului, concomitent fiind obținute date și informații care au condus la identificarea unui spațiu de depozitare situat în proximitate aparținând entității economice.
În continuarea verificărilor întreprinse, în prezența administratorului întreprinderii individuale, s-a procedat la accesarea spațiului identificat, ocazie cu care în interiorul acestuia au fost observate mai multe pachete cu țigarete netimbrate care erau depozitate în cutii de carton și sacose din rafie, despre care persoana identificată a precizat că îi aparțin.
În urma tratării criminalistice și inventarierii țigaretelor a rezultat că în spațiul respectiv se afla cantitatea totală de 31.680 buc. țigarete, în valoare aproximativă de 27.000 lei, fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, în același spațiu, au fost identificate sumele de 950 euro și 4500 lei, diferite cupiuri, cu privire la care s-a dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, cu ocazia activităților desfășurate a mai fost depistată o persoană, în timp ce deținea cantitatea de 5180 buc. țigarete 2, sens în care s-a procedat la aplicarea unei sancțiuni contravenționale prev. de art. 449, alin. 2, lit. k din Lg. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și luarea măsurii confiscării țigaretelor.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunii de „contrabandă”.


Bărbați bănuiți de tăiere ilegală de arbori încătușați de polițiști și atelaj hipo confiscat

La 20.02.2024, ora 09.40, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata desfășurau activități specifice de prevenire și combatere a delictelor silvice, s-au deplasat în fondul forestier Dragomirna, de pe raza localității Mitocu Dragomirnei, județul Suceava, unde la circa 200 metri în interiorul pădurii se auzeau zgomote provenite de la un motofierăstrău mecanic.
Apropiindu-se, lucrătorii de poliție au observat pe sol doi arbori doborâți la pământ. În acel moment, două persoane, cel mai probabil observându-i, s-au urcat într-un atelaj hipo tractat de un cal și au fugit prin fondul forestier înspre DJ 208 U din localitatea Dragomirna, comuna Mitocu Dragomirnei.
S-a procedat la urmărirea acestora atât pedestru cât și auto, ocazie cu care în DJ 208 U atelajul hipo a fost interceptat și oprit. În atelajul hipo tractat de un cal au fost identificate cele două persoane, respectiv doi tineri, frați de 20 și 27 ani cu domiciliul în sat Mitocu Dragomirnei. Bărbatul de 27 de ani a încercat să fugă, motiv pentru care a fost urmărit pedestru, imobilizat și încătușat la nivelul solului. Ca urmare a atitudinii ostile față de polițiști și fratele acestuia a fost imobilizat prin încătușare la nivelul solului.
În atelajul hipo a fost identificat un topor și o centură folosită pentru asigurarea mărfii având la un capăt sistem de prindere metalic. La o distanță de circa 100 metri, față de locul intrceptării atelajului hipo și a celor două persoane au fost identificate, pe marginea șanțului, un motofierăstrău mecanic.
Cu ocazia constatării, bunurile reprezentând atelajul hipo, materialul lemnos tăiat ilegal, toporul, centura, motofierăstrăul mecanic și hamul cabalinei au fost ridicate în interesul cercetărilor.
În urma efectuării cercetării la fața locului s-a stabilit că cei doi au tăiat un număr de 3 arbori dintre care 2 din specia fag și unul din specia carpen.
Urmează a fi stabilit prejudiciul cauzat de către specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”.


Peste 300 de sancțiuni contravenționale și 35 de permise de conducere suspendate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive.
Cu ocazia executării acţiunii au fost aplicate 321 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 182.175 lei, cele mai multe dintrea acestea (200 sancțiuni) pentru depășirea regimului legal de viteză.
De asemenea, au fost reținute 35 permise de conducere ( viteză – 19, depăşiri neregulamentare – 12, altele – 4.)
Totodată, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare (I.T.P., folii, etc.)


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La 20.02.2024, ora 17.00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control pe str. Săcuța Deal din satul Săcuța, com. Boroaia, autoturismul condus de către un bărbat de 55 ani, din com. Boroaia.
Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultat ul fiind de 0,52 mg./l alcool pur în aerul expirat. Totodată, șoferului i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


La 20.02.2024, ora 16.55, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava, în timp ce acţionau pe raza comunei Râșca, pe DJ 155A au oprit autoturismul condus de un bărbat de 48 ani, din com. Râșca. Deoarece conducătorul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul respirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 21.02.2024, în jurul orei 00.02, în timp ce polițiștii din cadrul Poliției orațului Gura Humorului patrula pe raza de competență, au oprit autoturismul ce se deplasa pe bd. Bucovina din oraș Gura Humorului, direcția Suceava spre centrul orașului Gura Humorului și care s-a oprit pe str. Cetății. S-a constatat că la volanul autovehiculului se afla un bărbat de 28 ani, cu domiciliul în loc. Bucșoaia (oraș Frasin), stabilindu-se că acesta figura cu permisul de conducere reținut, ca urmare a unor infracțiuni la regimul rutier.
Deoarece emana halenă alcoolică, acesta a fost de acord să fie testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de ,,conducere sub influența alcoolului” și „conducerea unui autovehicul de către o persoană a cărei permis de conducere a fost reținut”.


Mopedist băut și fără permis implicat într-un accident cu fugă de la fața locului

La data de 21.02.2024, în jurul orelor 22:12, un bărbat a condus un moped neînmatriculat/neînregistrat, pe D.C. 66, în interiorul localității Corocăiești, comuna Verești, județul Suceava. La un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind suprafața carosabilă și răsturnându-se. În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală a conducătorului de moped și a unui pasager.
După producerea accidentului de circulație atât conducătorul mopedului cât și pasagerul au fugit de la fața locului, deplasându-se la domicilii.
Conducătorul mopedului a fost ientificat și testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au prelevat două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul care a condus mopedul nu posedă permis de conducere, iar mopedul implicat în accident nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1,4 din C. pen., punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 din C. pen., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din C. pen., conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din C. pen., părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, faptă prev. şi ped. de art. 338 alin. 1 din C. pen.
Mai nouă Mai veche