Buletin de presă, 27 februarie 2024 - IPJ Suceava

Încă un vehicul de mare tonaj confiscat și peste 20 metri cubi lemn în valoare de cca. 11.000 lei indisponibilizați de polițiști

La 24.02.2024, în jurul orei 06.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit în zona Săcuța Vale autoutilitara condusă de un bărbat de 51 ani, din com. Boroaia, care transporta bușteni gater rășinoase.
Fiindu-i solicitate documentele prevăzute de lege pentru control, șoferul a prezentat documentele autoutilitarei și asigurarea RCA, iar pentru materialul lemnos transportat, acesta a declarat faptul că nu deține niciun aviz valabil. Procedând la interogarea aplicație SUMALcontrol, am stabilit faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis niciun aviz valabil. S-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul OS Dolhasca, punctul Fălticeni, unde a fost reținută și dată în custodie agentului de pază, în vederea luării măsurilor legale.
Astfel, la data de 26.02.2024, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat cu autoutilitara imobilizată rezultând cantitatea de 22,78 mc bușteni gater brad.
Față de cele de mai sus în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport” faptă prev. de art. 68 alin. 21 din Legea 46/2008 a Codului Silvic, ce urmează a fi soluționat procedural de către agenții Postului de Poliție Boroaia.
Volumul de material lemnos de 22,78 mc bușteni gater brad, cu o valoare de 10.843 lei, a fost predat și indisponibilizat în depozitul administrat de către Ocolului Silvic Râșca.
Ansamblul rutier în valoare de 20.000 euro a fost indisponibilizat și sigilat în curtea aflată în utilizarea IPJ Suceava, cu sediul în com. Stroiești, jud. Suceava.


Alți doi șoferi reținuți în arestul IPJ Suceava pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului

La 21.02.2024, în jurul orei 00.02, în timp ce polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului patrulau pe raza de competență, au oprit autoturismul ce se deplasa pe bd. Bucovina din oraș Gura Humorului, direcția Suceava spre centrul orașului Gura Humorului. S-a constatat că la volanul autovehiculului se afla un tânăr de 28 ani, cu domiciliul în loc. Bucșoaia (oraș Frasin), acesta declarând că permisul de conducere nu-l are asupra sa, ocazie cu care a fost verificat în baza de date INTER-ID acesta figurând cu permisul de conducere reținut, ca urmare a unor infracțiuni la regimul rutier.
Deoarece emana halenă alcoolică, acesta a fost de acord să fie testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde i s-au prelevat 2 mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma cercetărilor efectuate și a materialului probator administrat, la data de 26.02.2024, organele de cercetare ale poliţiei judiciare au luat faţă de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, cel în cauză fiind condus şi introdus în arestul I.P.J. Suceava.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.


La data de 22.02.2024, ora 19:21, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DN 2 – E 85, pe raza localității Roșiori, Jud. Suceava s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.
La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, care a efectuat cercetarea la fața locului și a stabilit că la data de 22.02.2024, în jurul orei 19:20, un bărbat a condus autoturismul pe D.N. 2 E 85 , pe raza localității Roșiori, pe relația Drăgușeni către Fălticeni și a intrat în coliziune față-spate cu acesta.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul mun. Fălticeni.
Conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru primul șofer și 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru celalalt șofer.
În urma continuării cercetărilor și administrării materialului probator, la data de 26.02.2024 s-a dispus reținerea șoferului cu alcoolemie și permis anulat pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava, sub aspectul săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 al. 1 2 și 3 C.P, ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev și ped de art 336 alin.1 Cod Penal și ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă pev și ped de art 335 alin.2 Cod Penal.


Peste 600 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 23-25.02.2024, în intervalul orar 08:00 – 12:00 respectiv 15:00 – 18:00, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 629 de sancțiuni contravențioanle în valoare de 350.800 lei, din care pentru depășirea regimului legal de viteză – 343, pentru depăşiri neregulamentare – 14, alte abateri – 272.
De asemenea, au fost reținute 77 de permise de conducere reţinute (viteză- 54, depăşire – 14, altele – 9).
Totodată, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare (I.T.P., folii, defecțiuni, etc.)


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 26.02.2024, ora 22:15, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier pe str. Calea Bucovinei din Mun. Rădăuți, jud. Suceava.
Având în vedere cele sesizate, la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, constatând faptul că la data de 26.02.2024, în jurul orei 22:10, un bărbat în vârstă de 26 ani, din Mun. Rădăuți, jud. Suceava, a condus autoturismul pe Str. Calea Bucovinei dun mun. Rădăuți și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie.
În urma evenimentului a rezultat avarierea celor două autovehicule implicate și vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de urmărire penală conf. art. 196 alin 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche