Radar pistol pe Calea Unirii. Șapte permise reținute și 66 de amenzi în doar trei ore

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava informează că având în vedere numărul mare de evenimente rutiere care au avut loc în ultima perioadă de timp pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, în zona „Grup Școlar”, care au avut ca principală cauză a producerii viteza neadaptată la condițiile de drum, polițiștii din cadrul Biroului Rutier - Poliția Municipiului Suceava au organizat, în data de 25 februarie 2024, în intervalul orar 09:00 - 12:00, o acțiune având drept scop prevenirea accidentelor rutiere pe sectorul de drum menționat.

În doar trei ore au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.300 lei, marea majoritate pentru depășirea regimului legal de viteză (+31 – 40 km/h – 27 sancțiuni; +41 – 50 km/h – 18 sancțiuni; +50 km/h – 5 sancțiuni).

De asemenea, s-au aplicat sancțiuni și pentru conducere agresivă, lipsa centurii de siguranță sau alte aberi la regimul rutier.
{inAds}
Pentru depășirea regimului legal de viteză și alte abateri au fost reținute șapte permise de conducere. De remarcat faptul că în cinci situații șoferii au fost identificați cu aparatul radar rulând cu o viteză cu peste 50 km/h peste limita maximă admisă pe segmentul de drum iar în alte 18 situații șoferii au fost surpinși rulând peste limita maximă admisă cu o viteză cuprinsă între 41 și 50 km/h.

IPJ Sueava transmite că acest tip de acțiuni punctuale vor fi continuate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, scopul fiind creșterea gradului de siguranță rutieră și identificarea șoferilor care dau dovadă de iresponsabilitate încălcând legislația și punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii recomandă încă o dată șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum, în special în situații de carosabil umed când aderența este scăzută. Este absolut necesară respectarea limitărilor de viteză conform semnalizărilor rutiere de pe segmentele de drum și adoptarea unei conduite preventive. Se recomandă, de asemenea, creșterea distanței de siguranță în mers între vehicule și evitarea manevrelor bruște și a frânărilor intempestive.

Nu utilizați telefonul mobil fără sistem hands-free și nu vă angrenați în alte activități care să vă distragă atenția. Nu consumați alcool sau substanțe interzise și vă urcați la volan.
Mai nouă Mai veche