Buletin de presă, 3 februarie 2024 - IPJ Suceava

Șofer reținut de polițiștii din Vatra Dornei pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 02.02.2024, ora 23:50, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.N. 18 sat Botoș, com. Ciocănești, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și a altor substanțe, au oprit autoturismul condus de către un bărbat domiciliat în com. Pojorîta, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că șoferul are permisul de conducere cu restricții – suspendat.
Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând valoarea de 0,77 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, în urma probatoriului administrat, s-a dispus prin ordonanța organelor de cercetare penală reținerea șoferului pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Suceava.
S-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 335 alin. (2) și art. 336 alin. (1) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către polițiștii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
{inAds}

Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 03.02.2024, ora 00.59, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectuau activități de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier pe raza localității Verești, comuna Verești, jud. Suceava au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de către un bărbat domiciliat în com. Verești, sat Hancea, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia, cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După testarea cu aparatul etilotest, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Judeţean Suceava unde, în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Verești.


La data de 01.02.2024, ora 19.21, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că pe DN2 E 85 un autoturism circula haotic.
Autoturismul a fost identificat și oprit, stabilindu-se că era condus de către o femeie de 53 ani, domiciliată în com. Șcheia. Întrucât femeia prezenta halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o alcoolemie de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere acest rezultat, conducătoarea auto a fost condusă la Spitalul de Boli Cronice din Orașul Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Încă un ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 01.02.2024, ora 16:20, o femeie de 42 ani, din mun. Rădăuți, a sesizat dispeceratul Poliției Mun. Rădăuți cu privire la faptul că în timp ce se afla la domiciliu a avut un conflict cu fostul soț, aflat sub influența băuturilor alcoolice.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că femeia a fost căsătorită pentru o perioadă de 10 ani cu soțul său de 44 ani, împreună au doi copii dintre care unul este major și locuiesc toți în mun. Rădăuți.
Victima a adus la cunoștință că în luna septembrie 2023, Judecătoria Rădăuți a pronunțat o sentință civilă prin care s-a desfăcut căsătoria dintre ei. Chiar și după pronunțarea divorțului au continuat să locuiască împreună.
La data de 01.02.2024, în jurul orelor 16:30 victima se afla la domiciliu când fostul soț a venit și fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a apropiat de ea amenințător. Victima susține că i s-a făcut frică de comportamentul acestuia, a ieșit în scara blocului, la parterul imobilului și a sunat la poliție sesizând cele întâmplate.
Apelanta a declarat că nu a fost lovită, însă comportamentul fostului soț îi induce o stare de temere, îi este frică de eventuale agresiuni care ar putea fi manifestate asupra ei și a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
S-a întocmit formular de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei, fiind emis ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbatul de 44 ani pe o perioadă de 5 zile.
Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 2, pct. 1 din Legea 61/1991 R și internat la Secția Psihiatrie.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 02.02.2024, în jurul orei 07:40, un bărbat, în timp ce conducea autoturismul pe str. 1 Mai din Mun. Rădăuți, jud. Suceava, având direcția de deplasare dinspre com. Frătăuții Vechi către mun. Rădăuți, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit în șanțul din beton din partea dreaptă a sensului său de deplasare.
Ca urmare a evenimentului rutier a rezultat avarierea vehiculului, cât și vătămarea corporală ușoară din culpă a conducătorului auto.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


În ziua de 02.02.2024, în jurul orei 11:40, un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comuna Gălănești, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DJ178F pe raza localității Hurjuieni, județul Suceava, având direcția de deplasare dinspre com. Gălănești, către com. Frătăuții Vechi, jud. Suceava, a efectuat viraj stânga în intersecția cu DC Neclasificat, fără a acorda prioritate autospecialei de poliție condusă de un agent în vârstă de 39 de ani, din comuna Arbore, județul Suceava, din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, care se deplasa în regim prioritar, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune și care avea direcția de deplasare dinspre com. Frătăuții Vechi, către com. Gălănești, județul Suceava, deplasându-se la un eveniment sesizat pe raza comunei Voitinel.
În urma impactului, a rezultat avarierea celor două autoturisme și rănirea ușoară agentului de poliție.
Conducătorii auto implicați în evenimentul rutier, au fost testati cu aparatele de detectare a alcoolului și substențelor interzise, rezultatele fiind negative în toate situațiile pentru ambii șoferi.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 02.02.2024, în jurul orei 16:45, o femeie de 20 ani, în timp ce conducea autovehiculul pe D.N. 2, în afara localității Bunești, com. Bunești, jud.Suceava, pe relația Suceava către Fălticeni, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma producerii accidentului rutier conducătoarea auto a suferit vătămări corporale ușoare.
De asemenea, femeia a fost testată cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2).
Mai nouă Mai veche