DSP: Opt cazuri de rujeolă au fost înregistrate în luna ianuarie în județul Suceava

DSP Suceava
Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava informează că în cursul lunii ianuarie 2024 au fost înregistrate în județul Suceava opt cazuri de rujeolă, dintre care:
  • un caz în comuna Marginea;
  • două cazuri în comuna Dolhești;
  • un caz în comunaVoitinel;
  • un caz în comuna Iacobeni;
  • trei cazuri în municipiul Rădăuți.

Din totalul cazurilor confirmate, șase cazuri s-au înregistrat la copii nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 8 luni și 11 ani, iar un caz la un copil cu vârsta de 3 ani, vaccinat doar cu prima doza de vaccin antirujeolic.
{inAds}
Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava anunță că a implementat în județul Suceava un plan de acțiuni, în vederea limitării extinderii cazurilor de rujeolă, încă din luna decembrie 2023, astfel:
  • comunicarea permanentă cu medicii de familie, personalul medical din unitățile de învățământ și unitățile sanitare cu paturi din județ, rețeaua de asistență medicală comunitară (asistenți medicali comunitari și mediatori sanitari) în vederea supravegherii cazurilor și contacților cazurilor, culegerea datelor, recoltarea de probe biologice, raportarea datelor către forurile superioare, conform legislației sanitare în vigoare și măsurile de prevenire impuse;
  • s-a informat populația cu privire la necesitatea vaccinării în scopul limitării epidemiei de rujeolă și mobilizarea copiilor nevaccinați pentru efectuarea vaccinării, prin materiale informative pe tema vaccinării și a beneficiilor vaccinării care au fost distribuite către populație.

„Reamintim faptul că cea mai eficientă metodă de prevenție este vaccinarea.

Vaccinul ROR este indicat pentru vaccinarea simultană rujeolică, urliană şi rubeolică a persoanelor începând de la vârsta de 12 luni, însă, în circumstanţe speciale - cum ar fi epidemiile de rujeolă, vaccinul poate fi administrat la sugari începând de la vârsta de nouă luni. O a doua doză poate fi administrată la cel puţin patru săptămâni după prima doză.

Vaccinul ROR reprezintă o soluție sigură, disponibilă și eficientă pentru a proteja viața și sănătatea copiilor. Recomandăm și încurajăm părinţii să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor lor conform calendarului național de vaccinare, pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora. Vaccinarea ROR se face prin Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății și este gratuită”
, a transmis DSP Suceava.
Mai nouă Mai veche