Buletin de presă, 4 februarie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 4 februarie 2024 - IPJ Suceava
Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 03.02.2024, ora 15:50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza comunei Putna, jud. Suceava, pe DN 2H, au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism ce se deplasa pe DN 2 H, pe direcția oraș Vicovu de Sus, către centrul comunei Putna.
Poliţiștii au identificat la volanul autovehiculului pe un bărbat în vârstă de 28 ani, din com.Vicovu de Jos, jud. Suceava, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Întrucât șoferul avea un comportament suspect, s-a procedat la testarea cu aparatul pentru identificarea substanțelor interzise, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
{inAds}

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 03.02.2024, în jurul orei 16.00, echipajul de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Burla, a identificat și oprit regulamentar pentru control o autoutilitară care se deplasa pe DJ178B, de pe raza com. Burla, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din com. Straja, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, precum și avizul de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 10.34 mc. lemn foc fag.
Existând suspiciuni cu privire la canitatea de material lemnos transportată, autoutilitara în cauză a fost condusă către depozitul de pe raza com. Marginea, jud. Suceava, iar în urma inventarierii materialelor lemnoase de către lucrătorii silvici, a rezultat cantitatea de 12.91 mc lemn de foc fag. Astfel, după aplicarea toleranțelor conform legii, s-a stabilit faptul că, în autoutilitară se afla un plus de 2.26 mc lemn foc fag față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire a materialului lemnos.
Având în vedere aceste aspecte, s-a dispus confiscarea cantității de 2.26 mc lemn de foc fag în valoare de 533 lei și predarea acestea în custodia Ocolului Silvic Marginea.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2, lit. b pct. 1 din Legea nr. 171/2010.
De asemenea, având în vedere faptul că, materialul lemnos transportat depășea lungimea totală a autoutilitarei, s-a dispus și sancționarea contravențională a conducătorului auto conform art. 148 alin. 5 din H.G. 1391/06.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 03.02.2024, în jurul orei 10.55, un tânăr în vârstă de 23 ani, a condus autoturismul pe bd. George Enescu din mun. Suceava, iar în apropiere de intersecția cu Aleea Lalelelor, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către o femeie în vârstă de 38 ani, care în urma impactului a intrat la rândul să în coliziune cu alte două autoturisme conduse de către o femeie de 35 de ani, respectiv de către un bărbat de 48 de ani.
Persoanele implicate în accidentul rutier și ocupanții din autoturisme, au refuzat să fie transportate la unitate medicală sau să primească îngrijiri medicale de specialitate.
Procedându-se la testarea cu aparatul etilometru a conducătorilor auto, rezultatele au fost negative cu excepția șoferului de 48 de ani, alcoolemia acestuia fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la U.P.U. Suceava pentru recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Ulterior, la U.P.U. Suceava, s-a prezentat conducătoare auto de 35 de ani, care a fost diagnosticată cu leziuni ușoare ce nu necesită internare.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal și vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche