VIDEO Amendă și permis suspendat 90 de zile pentru șoferul de BMW care a trecut pe roșu, printre pietoni, în centrul municipiul Suceava

Amendă și permis suspendat pe 90 de zile pentru șoferul de BMW care a trecut pe roșu, printre pietoni, în centrul municipiul Suceava
În perioada 31 ianuarie - 01 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au organizat şi desfăşurat pe raza municipiului Suceava o acţiune pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor.

În cadrul acțiunii au fost aplicate în total 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.245 lei.

Totodată, șoferilor le-au fost reținute cinci permise de conducere, pentru neacordare de prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public.

Au fost reținute și două certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune de conducere fără permis. În cadrul acțiunii s-a reușit și documentarea unei cauze prezentată de publicația StiriSuceava.Net, șoferul implicat fiind identificat și sancționat contravențional, suspendându-i-se, totodată dreptul de a conduce vehicule pentru 90 de zile.
{inAds}
Astfel, polițiștii Biroului Rutier - Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat și a fost identificat conducătorul auto Dan B., de 64 de ani, din comuna Udești, județul Suceava, care la data de 30 ianuarie 2024 a condus autovehiculul BMW pe strada Ana Ipătescu din municipiul Suceava și care nu a respectat semnificația culorii roșu a semaforului electric aflat în funcțiune, neacordând prioritate de trecere unui grup de pietoni aflați în traversarea stăzii pe trecerea de pietoni semaforizată și marcată corespunzător din vecinătatea blocului „Union” din municipiul Suceava.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.650 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus retinerea permisului de conducere și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Mai nouă Mai veche