Cod Galben de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol

Administrația Națională de Meterologie a emis mesaje de avertizare meterologică Cod Galben privind intensificări ale vântului, nnsori și viscol, începând de duminică, 4 februarie, la ora 14:00, până luni, 5 februarie, la ora 22:00.


ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 14 – 05 februarie, ora 08
Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1500 m)

În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte vor fi rafale de 55...70 km/h.
În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.
Începând din orele serii, aria precipitațiilor moderate cantitativ (10...15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1500 m va ninge.


AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22
Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte

Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65...75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.
În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15....20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Notă: La munte vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.


COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită înzona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.
Mai nouă Mai veche