Foresta Suceava a fost depunctată de Comisia de Disciplină a FRF și se îndreaptă spre excluderea din campionat

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a decis sancționarea clubului Foresta Suceava cu o depunctare de patru puncte în procesul cu fostul antrenor Ionuț Moșteanu. 

În decizia pronunțată miercuri, 7 februarie, de Comisia de Disciplină se arată că s-a dispus „sancționarea ACS Foresta Suceava cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată - depunctare 4 puncte pentru perioada 31.12.2023 – 15.01.2024 și 16.01.2024 - 31.01.2024 Comisia a acordat termen în data de 21.02.2024, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Moșteanu Ionuț Codruț pentru a evita în continuare depunctarea”.

Înainte de pauza competițională, Foresta se afla pe primul loc în Seriei I a Ligii a III-a, cu 27 de puncte, fiind calificată matematic în play-off.

Foresta Suceava este ca și desființată din cauză că primarul Ion Lungu a refuzat să vireze la sfârșitul anului trecut suma de 300.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor făcute de club. Lăsat de edil fără bugetul promis, clubul sucevean s-a despărțit deja de antrenor și de aproape toți jucătorii. Deși încă nu a fost făcut un anunț oficial, probabilitatea ca echipa să continue activitatea este egală cu zero.
Mai nouă Mai veche