FOTO Contrabandist prins în flagrant, la Horodnic de Sus. Mașina și țigările au fost confiscate

Sâmbătă, 17 februarie 2024, la ora 03:39, polițiștii Secției de Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoturismul Kia Picanto care se deplasa pe DN 2E din comuna Horodnic de Sus.

La volan a fost identificat Vasile M., de 40 de ani, domiciliat în comuna Vicovu de Jos, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagaj au fost identificate trei genți de voiaj, în acestea fiind depozitate mai multe pachete de țigarete marca MARBLE netimbrate. De asemnea, pe bancheta din spate a autoturismului a fost identificat un ghiozdan, în care se aflau mai multe pachete de țigarete marca MARBLE netimbrate.
{inAds}
Autoturismul a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Marginea în vederea inventarierii tigaretelor, rezultând că bărbatul a deținut și transportat cantitatea de 941 de pachete de țigarete marca MARBLE netimbrate (18.820 țigarete), bunuri care trebuiau plasate sub un regim vamal.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecatoria Rădăuti, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra cantitații de 941 de pachete de țigerete (18.820 țigarete) în valoare de circa 13.174 lei, cât și a autoturismului Kia Picanto în valoare de aproximativ 5.000 de euro. Procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a opinat că în cauză nu se impune luarea unei măsuri preventive față de suspect.
Mai nouă Mai veche