Buletin de presă, 17 februarie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 februarie 2024 - IPJ Suceava
Dosar penal pentru contrabandă și autoturism în valoare de 5000 Euro confiscat de polițiștii din Marginea

La data de 17.02.2024, în jurul orei 03:40, polițiștii SPR 3 Marginea, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN 2E din com. Horodnic de Sus.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 40 ani, domiciliat în com. Vicovu de Jos, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului condus.
Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagajul acestuia au fost identificate trei genți de voiaj, în acestea fiind depozitate mai multe pachete de țigarete de proveniență extracomunitară, netimbrate. De asemnea, pe bancheta din spate a autoturismului a fost identificat un ghiozdan, în care se aflau mai multe pachete de țigarete netimbrate.
Autoturismul a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea, în vederea inventarierii țigaretelor, rezultând că șoferul a deținut și transportat pe raza com. Horodnic de Sus, cantitatea de 941 pachete de țigarete netimbrate (18.820 bucăți țigarete), bunuri ce trebuiau plasate sub un regim vamal.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”contrabandă”, faptă prev. de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 modif. prin O.G. 85/2022.
De asemenea, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra cantitații de 941 de pachete de țigerete (18.820 țigarete) în valoare de 13.174 lei, cât și a autoturismului în valoare de aproximativ 5000 euro.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal pentru stabilirea întregii activități infracționale.
{inAds}

Noi transporturi ilegale de material lemnos identificate și confiscate de polițiști

La data de 16.02.2024, ora 23:50, în timp ce polițiștii SPR 8 Adâncată desfășurau activități pentru identificarea transporturilor ilegale de material lemnos, au procedat la oprirea pe DN 29 A de pe raza sat/com. Adâncata, a unei autoutilitare care transporta material lemnos.
La volan a fost identificat un bărbat de 37 ani, domiciliat în localitatea Sucevița, care figurează cu dreptul de conducere valabil.
Întrebat cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, șoferul a precizat verbal că deține documentele legale de proveniență și transport. Drept urmare, lucrătorii de poliție au procedat la verificarea autoutilitarei în SUMAL 2.0 constatând însă că nu au fost emise documente legale de proveniență și transport.
În continuare i s-a adus la cunoștința șoferului că urmează a se lua măsura sancționării contravenționale, iar ca măsură complementară se va dispune confiscarea materialului lemnos transportat ilicit.
Acesta a fost condus la sediul Ocolului Silvic Adâncata unde a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea prevederilor art. 19 alin. 2 lit b din Legea 171/2010, dispunându-se în același timp confiscarea cantității de 4,24 mc fag, în valoare de 1.123 lei.
Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002.


La 16.02.2024, ora 04.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au oprit pentru control pe strada Calea Unirii, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care am constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din sat/com. Vicovu de Jos, jud. Suceava. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că, transportă cantitatea de 7,11 mc cherestea de esență rășinoase având aviz de însoțire doar pentru cantitatea de 5,31 mc cherestea de esență rășinoase, rezultând astfel o diferență de 1,80 mc cherestea.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b” pct. 1 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 1,80 mc cherestea rășinoase, în valoare de 1.665 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.



Încă un ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 16.02.2024, ora 20.23, polițiștii SPR 12 Preutești au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie de 31 ani, din sat Hreațca, com. Vulturești cu privire la faptul că soțul său face scandal.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, din discuțiile purtate cu apelanta a reieșit faptul că la data de 16.02.2024 în jurul orei 18.10, în timp ce se afla la domiciliul său din sat Hreațca, com. Vulturești, pe fondul unor discuții purtate în contradictoriu cu soțul său de 37 ani, a fost agresată fizic de către acesta, fiind lovită.
În altercație a intervenit și mama persoanei vătămate învârstă de 66 ani, aceasta fiind lovită, de asemenea, de către ginerele său.
Având în vedere aspectele constatate s-a întocmit formularul de evaluare a riscului privind pe femeia de 31 ani ocazie cu care s-a constatat că există risc iminent și totodată a fost întocmit formularul de evaluare a riscului privind pe femeia de 66 ani, ocazie cu care s-a constatat că există risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordinul de protecție cu caracter provizoriu pentru 5 zile, iar agresorul a fost evacuat.
S-au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de „violenţă în familie”.


Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 16.02.2024, ora 11:20, polițiștii SPR 15 Vatra Dornei, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe D.J. 174F (deschis circulației publice) pe raza com. Șaru Dornei, sat. Neagra Șarului, au oprit pentru control, autoturismul condus de către un bărbat de 32 ani, domiciliat în com. Șaru Dornei, sat Neagra Șarului.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilometru din dotarea poliției, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal potrivit art. 335 alin. (1) din Codul penal.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 16.02.2024, ora 20:00, polițiștii SPR 1 Vadu Moldovei, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Boroaia, au oprit în trafic, pe DC Săcuța Deal, autoturismul care se deplasa pe relația Săcuța Deal-Boroaia. La volanul autoturismului, în calitate de conducător auto se afla un bărbat de 43 ani, din com. Boroaia.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducerea aunui vehicul sub influența alcoolului”.


La data de 17.02.2024, în jurul orei 00:30, patrula formată din polițiști din cadrul Postului de Poliție Brodina și Straja, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Calea Bucovinei, pe raza orașului Vicovu de Sus, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru vehiculul, care se deplasa din direcția com. Straja spre orașul Vicovu de Sus.
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat de 30 ani, cu domiciliul în com/sat Straja.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, șoferul a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabiliri cu exactitate a alcoolemiei din organism.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.


La data de 17.02.2024, în jurul orei 04:20, polițiștii Biroului Rutier Suceava au fost sesizați cu privire la faptul că în zona intersecției dintre bld. 1 Mai și str. Mihai Viteazu s-a produs un accident de circulație.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în jurul orei 04:15, un tânăr de 20 ani, din com. Ipotești, a condus autoturismul pe bld. 1 Mai din mun. Suceava, a pierdut controlul asupra direcție de mers, părăsind suprafața carosabilă și intrând în coliziune cu bordura și gardul de protecție al trotuarului amplasat în proximitatea intersecției.
S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care șoferul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 16.02.2024, în jurul orei 10:05, un bărbat de 62 ani, din mun. Dorohoi, jud. Botoșani, în timp ce conducea autoturismul în parcarea unui hypermarket din mun. Suceava, l-a acroșat cu partea din față a autoturismului pe un bărbat de 76 ani, din mun. Suceava.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior, la spital, în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, conducătorului auto i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 16.02.2024, în jurul orei 12:10, o femeie în vârstă de 31 de ani, din com. Vadu Moldovei, în timp ce conducea autovehiculul pe str Vasile Lupu, pe raza loc Vadu Moldovei, pe relația Fălticeni către Roman, a suprins și a accidentat un pieton ce a traversat strada prin loc nepermis și fără sa se asigure.
În urma producerii accidentului rutier pietonul, o femeie în vârstă de 56 de ani, din com. Vadu Moldovei, a suferit vătămări corporale ușoare.
Atât conducătorul auto cât și pietonul implicat în accidentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 196 al. 2 și 3 CP.
Mai nouă Mai veche