FOTO Percheziții la dealeri de „iarbă” din Suceava. Cinci suspecți anchetați, 2,3 kg. confiscate

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, au documentat activitatea infracțională a cinci persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie-februarie 2024, persoanele cercetate ar fi deținut, intermediat și comercializat direct, cantități de canabis și rezină de canabis (drog de risc), către consumatori din județul Suceava.

Astfel, la data de 19 februarie 2024, au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate aproximativ 2,3 kilograme drog de risc (canabis și rezină de canabis), obiecte purtătoare de urme de substanță, grindere, cântare electronice, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
{inAds}
La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea celor cinci persoane pentru 24 de ore.

La 20 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Suceava au formulat propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a trei dintre persoane și au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de alta.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a două persoane, Cristina Bălței și Vasile Petrică Moisiuc, și cea a controlului judiciar față de a treia, Alexandru Vasile Galan.

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Mai nouă Mai veche