Individ reținut în arest pentru că și-a agresat și amenințat soția

IPJ Suceava informează că în ultimele trei zile polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore și încarcerarea a unui alt bărbat care a săvârșit fapte de violență în familie, fiind emise ordine provozorii de protecție în alte situații conform legislației în vigoare.

La data de 19 februarie 2024, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin plângere de către o femeie despre faptul că în data de 14 februarie 2024 a fost agresată fizic de către soț, iar ulterior, respectiv în data de 17 februarie 2024, a fost amenințată cu acte de violență de către acesta, provocându-i-se astfel o stare de temere.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la data de 14 februarie 2024, în timp ce cei doi soți se aflau la adresa de domiciliu, au avut o discuție în contradictoriu, iar la un moment dat femeia a fost lovită de către soțul acesteia, suferind leziuni.
Ulterior incidentului, în data de 17 februarie 2024, femeia a fost amenințată cu acte de violență de către soțul său, provocându-i-se astfel o stare de temere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „violența în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199, alin. (2) din Codul Penal raportat la art. 193 alin. (1) din Codul penal și „amenințarea”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 206, alin. (1).
Femeia a prezentat un certificat medico-legal eliberat de Cabinetul de Medicină Legală Câmpulung Molodvenesc.
Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au completat formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care în temeiul art. 221 din Legea 217/2003 s-a emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de cinci zile.
În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus reținerea soțului agresor, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.
{inAds}


La data de 19 februarie 2024, la ora 19:30, lucrătorii Poliției Orașului Frasin au fost sesizați de către Ocolul Silvic Gura Humorului cu privire la faptul că la Urgența Spitalului Orășenesc Gura Humorului a ajuns o femeie din comuna Stulpicani, satul Negrileasa, județul Suceava, care declară că a fost victima unei agresiuni.
Femeia locuiește împreună cu soțul și cei patru copii, dintre care unul minor.
În urmă cu o lună de zile, din cauza neînțelegerilor, cei doi soți s-au separat, locuind în imobile diferite, în sensul că femeia locuiește împreună cu copiii într-o casă iar soțul locuiește singur într-o bucătărie, în aceeași curte.
În ziua de 19 februarie 2024, în jurul orei 16.30, femeia s-a întors la domiciliu și s-a deplasat în grajdul de animale la treburi, unde a fost lovită de către soțul ei aflat în stare de ebrietate.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului conform Legii 217/2003 republicată, prin care s-a stabilit că există risc iminent, conform constatării rezultate prin prisma răspunsurilor oferite de către victimă.
În urma celor constatate a fost emis ordin de protecție provizoriu prin care s-a dispus ca, pe o perioadă de cinci zile, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să păstreze o distanță minimă de 10 de metri față de soția sa.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violența în familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 199 alin. 1 raportat la art. 193 alin.1 din Codul Penal, urmând a se face propuneri procedurale prin parchet.


La 20 februarie 2024, la ora 11.00, la sediul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, s-a prezentat o femeie 28 ani, din comuna Marginea, care a sesizat faptul că la data de 18 februarie 2024, în jurul orei 14:00, a fost amenințată cu acte de violență de către concubinul său, solicitând emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
În urma cercetărilor s-a stabilit că femeia se află de mai mulți ani de zile într-o relație concubinaj cu un bărbat de 29 ani, din mun. Fălticeni, relație în urma căreia au rezultat doi copii. Toți aceștia locuiesc pe raza municipiului Fălticeni.
În urma mai multor conflicte avute, femeia a părăsit împreună cu cei doi copii minori locuința de pe raza municipiului Fălticeni, județul Suceava. Din data de 17 februarie 2024, aceasta a locuit împreună cu cei doi copii ai săi pe raza comunei Voitinel, la sora sa.
În tot acest timp, Aștefănoaie Constantin i-a adresat numitei Sfârtec Daniela, amenințări cu acte de violență, atât prin intermediul apelurilor telefonice, al mesajelor dar și prin intermediul altor persoane. În aceste condiții, fiindu-i creată o stare de temere, femeia s-a adresat cu o plângere penală cu privire la cele sesizate, soliticitând totodată, emiterea unui ordin de protecție. A fost completat formularul de evaluarea al riscului, constatându-se faptul că se impune emiterea unui OPP.
În cauză, a fost emis ordin de protecție provizoriu față de agresor valabil pentru cinci zile, acesta urmând să păstreze o distanță minima de 100 de metri față de concubina sa și copii minori ai acesteia, în vârstă de 5 ani și de 3 ani.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „amenințare”.
Mai nouă Mai veche