Interlopul care îi dădea șpagă judecătoarei Chirilă, condamnat într-un dosar de răpire și camătă

Interlopul care îi dădea șpagă judecătoarei Chirilă, condamnat într-un dosar de răpire și camătă
Mihai Pînzari, cunoscut ca recuperator și cămătar, a fost condamnat la închisoare pentru că a răpit un mecanic chiar de la service-ul la care lucra și apoi l-a bătut timp de două ore alături de alți doi complici ca să recunoască furtul unui seif, cu care victima nu avusese nicio legătură. Mihai Pînzari a fost trimis recent în judecată și într-un dosar în care este acuzat că i-a dat șpagă judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava.

Tribunalul Suceava l-a condamnat în 2 februarie pe Mihai Pînzari, un sucevean de 43 de ani, la 4 ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Bărbatul a fost achitat de acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, iar instanța a hotărât încetarea procesului penal pentru şantaj şi camătă.

Judecătorii l-au obligat pe bărbat să îi plătească daune morale de 30.000 de lei unui tânăr de 23 de ani pe care îl răpise și 17.300 de euro unei persoane căreia îi dăduse bani cu camătă. Decizia instanței nu este definitivă.

Mihai Pînzari este acuzat că a organizat o răpire ca în filme pe 28 aprilie 2016, când, în plină zi, a intrat alături de alți doi indivizi, toți mascați cu cagule, în incinta service-ului Every Day din Frătăuţii Vechi, județul Suceava.
{inAds}
Aceștia au spus că au mandat pe numele unui mecanic de 19 ani la acea vreme, l-au încătuşat şi l-au urcat cu forța în maşină. Totul s-a petrecut extrem de repede, iar ceilalţi angajaţi nu au realizat prea clar despre ce este vorba și până să se dezmeticească, răpitorii dispăruseră cu victima.

Bătut timp de două ore cu pumnii și picioarele

Tânărul de 19 ani a fost dus cu maşina într-o luncă din apropiere, aflată pe raza localităţii Măneuţi, iar anchetatorii au stabilit că fost lovit timp de aproximativ două ore de cei trei agresori cu pumnii, cu picioarele şi cu un baston telescopic.

„Din declarațiile persoanei vătămate … a rezultat că cele trei persoane mascate, care l-au agresat, se adresau unul celuilalt în mod codificat, folosind apelativele „numărul 1”, „numărul 2” și „numărul 3””, se menționează în rechizitoriu.

Aceştia i-au spus că, de fapt, sunt recuperatori de la o firmă din Bucureşti şi că l-au luat pentru a-l interoga cu privire la furtul unui seif din incinta Every Day (locul de muncă al tânărului de 19 ani).

Recuperatorii i-au spus că în seif, pe lângă bani, se află bijuterii din aur cu valoare sentimentală şi documente importante ale administratorului societăţii și l-au acuzat pe tânăr că este complice la furt.

Ca să nu mai fie bătut și terorizat, tânărul a recunoscut participarea la furt, moment pe care răpitorii l-au filmat. În realitate, tânărul mecanic nu avea nicio legătură cu furtul seifului.

La percheziția efectuată la domiciliul lui Mihai Pînzari, polițiștii au găsit nu mai puțin de 2.736 de cartele telefonice, pe care acesta le folosea ca să sune sau să trimită mesaje la diverse persoane fără să poată fi identificat.

„Nu te temi de Dumnezeu?”

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Mihai Pînzari și pentru camătă. Chiar dacă procesul penal a încetat, judecătorii l-au obligat pe sucevean să îi restituie 17.300 de euro uneia dintre victimele sale.

Pînzari este acuzat că, începând din anul 2013, a împrumutat bani la diverse persoane, cărora le cerea o dobândă enormă. De pildă, i-a împrumutat unui bărbat suma de 6.000 de euro unui bărbat și i-a cerut să îi restituie 13.500 de euro.

„Vreau munca mea. Orice bancă din Europa nu ia atâta dobândă la 6.000 care i-ai primit primul an și când mi-ai dat tu 13.500? Nu te temi de Dumnezeu și că ai și tu copii? Trebuia să-ți ei cei al tău și restul să-mi înapoiezi și rămâneam prieteni, nu să-ți bați joc de noi în așa un hal”, este mesajul trimis lui Mihai Pînzari de către bărbatul pe care îl împrumutase cu bani.

Pentru că i-a fost imposibil să restituie suma pe care i-o ceruse Pînzari, acesta a vândut o casă din Măneuți ca să acopere presupusa datorie.

În 2015, Pînzari a împrumutat doi soți cu aproximativ 10.000 de euro, iar aceștia urmau să restituie suma într-un an și să plătească o dobândâ de 1.000 de euro pe lună. Ca să scape de cămătar, cei doi soți i-au dat un cap tractor în contul sumei pe care le-o ceruse.
Mai nouă Mai veche