Polițiștii suceveni au intensificat controalele în trafic în weekendul de Dragobete. Numeroși șoferi depistați sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii suceveni au intensificat controalele în trafic în weekendul de Dragobete. Numeroși șoferi depistați sub influența băuturilor alcoolice
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava informează că în acest weekend polițiștii desfășoară activități pentru creșterea gradului de siguranță rutieră cu suplimentarea echipajelor de poliție și utilizarea tuturor aparatelor etilotest, etilometru și drugtest.

Din păcate și în ultimele două zile au fost identificate numeroase situații în care șoferii s-au urcat băuți la volan sau sub influența substanțelor interzise, prezența proactivă în trafic a polițiștilor și identificarea la timp a acestor șoferi ducând la evitarea unor potențiale tragedii.

La data de 23.02.2024, orele 10.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni, aflându-se pe strada Calea Burdujeni, au oprit pentru control un autoturismul care se deplasa sinuos, conducătorul acestuia fiind identificat în persoana unui bărbat vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în mun. Suceava, jud. Suceava.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul afișând o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice s-a constatat faptul că cel în cauză figurează cu mențiuni de inters operativ, fiind posesor a permisului de conducere, dar având dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost intocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe ” faptă prev şi ped. de art 336 Cod Penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin 2 din C.P. cu aplicarea art. 38 alin 1 din C.P., cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier.
{inAds}

La data de 23.02.2024, ora 15:40, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza com. Boroaia, au oprit o autoutilitară ce se deplasa pe DJ 155B spre DN15C, condusă de către un bărbat de 54 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Codul Penal.


La 23.02.2024, în jurul orei 20:40, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla pe D.N. 17 Argestru din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din municipiul Suceava, județul Suceava, care a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul drugtest, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. (2) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


IPJ Suceava informează că astfel de acţiuni comune vor continua şi în perioada următoare, siguranţa rutieră fiind o prioritate a poliţiştilor.
Mai nouă Mai veche