Buletin de presă, 26 februarie 2024 - IPJ Suceava

Poliție Verești
Țigări de contrabandă și un autoturism confiscate de polițiști după un control în trafic

La data de 25.02.2024, în jurul orei 0800, poliţiștii rutieri din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Orașului Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză pe D.N. 2E, în localitatea Capu Codrului, jud. Suceava, au oprit pentru control autoturismul, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 50 de ani, din com. Preuteşti, jud. Suceava, fiind depistat de aparatul radar circulând cu viteza de 75 km/h în localitate.
S-a procedat la efectuarea unui control al autovehiculului ocazie cu care au fost descoperite în portbagajul maşinii, la roata de rezervă un număr de 300 pachete ţigarete (6000 bucăți țigarete), de proveniență extracomunitară.
Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, conform prev. art.449 alin.2 lit.k şi art.449 alin.3 lit. a și b, din Legea 227/2015.
Totodată s-a dispus confiscarea țigaretelor fără timbru, de provenienţă extracomunitară în valoare totală de 4.500 lei şi a autoturismului, în valoare de aproximativ 15.000 lei .
{inAds}

Atenție la circulația cu motocicleta pe drumurile publice!

Temperaturile crescute de afară îi îndemnă pe motocliciști și bicicliști să utilizeze tot mai desc aceste mijloace de deplasare în ultimele zile.
În aceste condiții trebuie acordată o atenție sporită acestei categorii de participanți la trafic, iar la rândul lor motocicliștii, mopediștii și bicicliștii trebuie să respecte cu strictețe regulile rutiere.


La data de 25.02.2024, ora 20:50, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza com. Bosanci a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Cu ocazia deplasării la fața locului, la intersecția str. Agronomului cu str. Victor Babeș din localitatea Bosanci a fost identificată o autoutilitară și o motocicletă care era căzută pe partea stângă, pe asfalt, ambele vehicule prezentând avarii.
La fața locului au fost identificați și legitimați conducătorii vehiculelor, respectiv conducătorul motocicletei și conducătotul autoutilitarei.
De asemenea, în proximitatea celor două vehicule implicate în evenimentul rutier, a mai fost identificată parcată pe trotuar o altă motocicletă iar lângă aceasta a fost identificat și legitimat un alt bărbat, care a declarat că a condus motocicleta respectivă în spatele fratelui său până în momentul tamponării.
Din verificări a rezultat că ambele motociclete circulau pe str. Agronomului din comuna Bosanci, una dintre ele intrând în coliziune cu autoutilitara care circula pe str. Victor Babeș.
Toți conducătorii de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest din dotarea SPR 2 Ipotești, rezultatele fiind negative.
Procedând la verificare în bazele de date s-a constatat că motocicliștii figurează cu permisele anulat, respectiv, suspendat.
În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din Codul penal.


Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 25.02.2024, ora 20:40, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti în timp ce patrulau pe D.C. 67 pe raza comunei Udeşti, județul Suceava, au efectuat semnal de oprire unui autoturism condus de o tânără de 17 ani, cu domiciliul comuna Udești, județul Suceava.
Fiind întrebată cu privire la permisul de conducere, conducătorea auto declară că nu posedă permis de conducere.
Fiind verificată în bazele de date s-a stabilit faptul că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule emis de autoritățile române.
Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal, cauza urmând a fi soluţionată de polițiștii Postului de Poliție Udești.
Mai nouă Mai veche