VIDEO Președintele partidului SOS Suceava, încătușat de jandarmi la mitingul „pentru libertate” organizat de Gheorghe Flutur

Președintele partidului SOS Suceava, încătușat de jandarmi la mitingul „pentru libertate” organizat de Gheorghe Flutur
Incidente la mitingul organizat de prim-vicepreşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, duminică, în centrul municipiului Suceava. Jandarmii au intervenit și l-au scos din mulțimea strânsă în fața Casei de Cultură pe liderul SOS România din Suceava, Andrei Neșculescu.

Andrei Neșculescu, cel care conduce filiala județeană a formațiunii înființate de Diana Șoșoacă, nu a vrut să plece de la miting, susținând că a fost invitat ca orice sucevean de Gheorghe Flutur.

El a fost încătușat și dus la duba jandarmeriei.

„Nu aveți dreptul, băi!”, se aud voci din rândul manifestanților. Unii participanți au huiduit forțele de ordine când îl luau pe sus pe bărbat.
{inAds}
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, bărbatul a fost condus la sediul Jandarmeriei, după ce a devenit agresiv şi a refuzat să părăsească adunarea.

„La solicitarea organizatorilor care desfăşurau o manifestare de protest autorizată, o persoană, care nu făcea parte din grupul de protestatari a căror activitate a fost declarată, a fost extrasă din mulţime, ca urmare a faptului că a refuzat să părăsească adunarea publică la solicitarea forţelor de ordine şi avea un comportament agresiv. Aceasta a fost condusă la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, urmând a fi dispuse măsurile legale”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Jandarmeriei din Suceava, Ionel Postelnicu.

În schimb, imaginile filmate în timpul incidentului arată că Andrei Necșulescu a refuzat într-adevăr să părăsească zona, dar nu se manifesta agresiv.


În timp ce Neșculescu era urcat în duba jandarmeriei, Gheorghe Flutur și-a început discursul. 

La manifestația din centrul Sucevei au participat aproximativ 2.000 de persoane. Pe fațada Casei de Cultură a fost amplasat un mash de mari dimensiuni „Bucovina ținutul libertății spune NU extremismului”.

În timpul discursului susținut de Gheorghe Flutur, câteva zeci de persoane au manifestat liderului PNL, fiind izolați de ceilalți manifestanți de un cordon de jandarmi.

Decalogul lui Flutur

Flutur a prezentat, duminică, un decalog de luptă împotriva extremismului în cadrul mitingului organizat împotriva acestui curent. 

Evenimentul vine în contexul în care în urmă cu o săptămână, sute de membri şi simpatizanţi ai AUR au participat la un protest în centrul Sucevei, contestându-l vehement pe Gheorghe Flutur, pe care l-au numit „ultimul baron local” şi căruia i-au cerut demisia.

Flutur i-a propus lui George Simion să candideze împreună pentru şefia CJ Suceava, iar cel care pierde să iasă din politică.
Mai nouă Mai veche