Buletin de presă, 5 februarie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 5 februarie 2024 - IPJ Suceava
Bărbat bănuit de furt și tentativă de furt de autoturisme reținut de polițiștii din Marginea

La data de 04.02.2024, ora 09.24, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată de către un bărbat din comuna Marginea cu privire la faptul că un autoturism a fost sustras de către persoane necunoscute.
Din verificările efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că la data de 02.02.2024, un bărbat din comuna Sucevița, jud. Suceava și-a adus autoturismul la reparat la un service auto din comuna Marginea. Autoturismul a fost lăsat în spatele casei, iar cheia autoturismului a fost introdusă într-un sertar din interiorul atelierului auto.
În noaptea dintre 03/04.02.2024, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în clădirea atelierului auto, au luat cheia autoturismului și au sustras autoturismul. Valoarea autoturismului sustras a fost estimată de către persoana vătămată la suma de 2.500 euro.
In urma investigațiilor efectuate și a informațiilor obținute de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Marginea, autoturismul sustras a fost identificat la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul din care a fost sustras, fiind abandonat.
De asemenea, s-a procedat la identificarea bărbatului bănuit de comiterea faptei, respectiv un tânăr 23 de ani care locuiește în vecinătatea locului producerii evenimentului, acesta recunoscând în fața lucrătorilor de poliție cele întâmplate și precizând că, la data de 03.02.2024, în jurul orei 22.30 a sustras autoturismul pe care, în scurt timp, l-a abandonat pe o stradă din com. Marginea din cauza unor defecțiuni mecanice. Acesta a precizat faptul că a mai încercat să sustragă și un alt autoturism, însă nu a reușit, deoarece și acesta prezenta defecțiuni mecanice.
Totodată, din verificări a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.
S-a dispus continuarea urmăririi penale față de bărbatul de 23 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat faptă prevăzută și pedepsită de art. 228, alin. 1 combinat cu art. 229, alin. 1, lit. b și d din Codul penal, tentativă la furt calificat faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 alin. 1 raportat la art. 228, alin. 1 combinat cu art. 229, alin. 1, lit. b și d din Codul penal și conducera unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.
De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 23 ani se află sub efectul măsurii preventive a controlului judiciar în urma ordonanței procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
Având în vedere acestea, în urma probatoriului administrat, în baza ordonanței de reținere emisă de organul de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea, s-a dispus reținerea bărbatului de 23 pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La 04.02.2024, ora 20:49, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin intermediul S.N.U.A.U 112 de către o femeie din comuna Burla, județul Suceava, cu privire la faptul că soțul său a provocat scandal la domiciliu și a dat-o afară din locuință împreună cu cei doi copii minori ai săi.
În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat faptul că la data de 04.02.2024, în jurul orei 20.00, femeia s-a întors la domiciliu și a observat faptul că soțul său se află sub influența băuturilor alcoolice și că lipsește și televizorul din casă.
Femeia a menționat că în ultima perioadă de timp, soțul său a început să vândă lucruri din locuință, pentru a-și achiziționa băuturi alcoolice. Între cei doi soți a izbucnit un conflict, în care femeia a fost amenințată cu acte de violență și a fost scoasă forțat din locuință.
Cu ocazia intervenției, în drumul public, a fost identificată apelanta, cât și cei doi minori ai celor doi soți, care erau îmbrăcați sumar.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului privind violența domestică, constatându-se că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Ordinul de protecție provizoriu a fost emis la data de 04.02.2024, având o valabilitate de 5 zile, bărbatul fiind evacuat din locuință.
Totodată, s-a întocmit dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 04.02.2024, în jurul orei 13:25, o femeie de 43 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208C, pe raza localității Pleșesti, com Vulturești, jud Suceava, din direcția Liteni către Hârtop, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere din autoturismul condus de către bărbat.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să li se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 al. 2 3 C.P.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de către polițiști

La data de 04.02.2024, ora 19:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, în timp ce desfăşurau activităţi specifice pe str. Ciprian Porumbescu din mun. Suceava, jud. Suceava au identificat un autoturism care circula dinspre str. Vasile Bumbac. S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, la volanul acestuia fiind identificat un tânăr de 19 ani, din com. Bogdănești, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naționale și Europene.


La data de 04.02.2024, în jurul orei 1735, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala pe strada Petru Rareș, din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, au observat în trafic un autoturism despre care existau indicii cu privire la faptul că autorizația de circulație provizorie este expirată, motiv pentru care au oprit pentru control autoturismul, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat domiciliat în oraș Vicovu de Sus, având dreptul de a conduce valabil.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,31 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date cu privire la autoturism, s-a stabilit faptul că numerele provizorii figurează alocate unui alt vehicul și sunt expirate.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. (2) din Codul penal cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal.


La data de 04.02.2024, ora 22.30, patrula din cadrul Poliției Mun. Fălticeni – Biroul Ordine Publică, efectua serviciul de patrulare la intersecția str. Armatei cu str. Topitoriei și a oprit pentru control autoturismul care circula din direcția com. Preutești spre centrul mun. Fălticeni.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se află conducătorul auto domiciliat în or. Dolhasca, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentul de identitate, precum și documentele autoturismului.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat că șoferul figurează ca posesor al permisului de conducere având însă dreptul de conducere „reținut”.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest de către lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, rezultatul fiind negativ.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săv. infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin 2 din Codul Penal, care va fi soluționat de către lucrătorii Poliției Mun. Fălticeni-Comp. Rutier.
Mai nouă Mai veche