350 de metri cubi de lemn confiscat și amenzi de 40.000 de lei după controale la două gatere din Brodina

Garda Forestieră Suceava informează că în perioada 11-15 martie 2024 a efectuat un control de specialitate la doi operatori economici, cu puncte de lucru situate pe raza comunei Brodina, județul Suceava.

Operatorii economici desfășoară activități de prelucrare primară a lemnului rotund, comercializare, precum și exploatare forestieră. În urma inventarierii materialelor lemnoase identificate în incintele punctelor de lucru și comparării stocurilor faptice cu cele scriptice declarate în SUMAL 2.0, s-a constatat un plus în gestiune care totalizează un volum de 347 metri cubi materiale lemnoase, pentru care nu a fost dovedită proveniența legală. Față de cele constatate, pentru deținerea de materiale lemnoase fără documente legale de proveniență, echipa de control a dispus sancționarea contravențională a operatorilor economici în cauză cu amenzi care totalizează 40.000 lei și ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea valorică a cantității de 347 metri cubi materiale lemnoase, cu o valoare totală de 79.217 lei.
{inAds}
Garda Forestieră Suceava transmite că va continua verificările pentru stabilirea trasabilității materialului lemnos confiscat și atrage din nou atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale.
Mai nouă Mai veche