VIDEO Zeci de transportoare blindate cu destinația Ucraina, filmate în Gara Ițcani. Ministerul Apărării spune că tehnica militară nu îi aparține și se afla în tranzit pe teritoriul României

Zeci de transportoare blindate filmate în Gara Ițcani. Ministerul Apărării spune că tehnica militară nu îi aparține și se afla în tranzit pe teritoriul României
Un tren cu zeci de transportoare blindate care ar fi fost donate de Bulgaria pentru războiul din Ucraina a tranzitat județul Suceava. Imagini cu garnitura feroviară au fost publicate pe TikTok.

În înregistrarea video se vede un tren cu zeci de transportoare blindate care trec prin gara Ițcani din municipiul Suceava.

Ministerul Apărării și guvernul nu au anunțat, oficial, tranzitarea României de către un tren cu tehnică militară, având destinația Ucraina.
{inAds}
Newsweek a făcut legătura între transportul din video și anunțul autorităților bulgare de acum câteva zile, potrivit cărora 100 de transportoare blindate BTR-60 vor fi trimise în Ucraina.

Publicația a întrebat Ministerul Apărării dacă este vorba despre transportarele blindate din Bulgaria, răspunsul primit de la minister fiind: „În imaginile la care faceţi referire este o garnitură de tren cu tehnică militară care nu aparţine MApN şi care s-a aflat în tranzit pe teritoriul României”.

Mai nouă Mai veche