Biciclistă găsită căzută pe marginea drumului, cu lovituri în zona capului, la Frătăuții Noi

Joi, 29 februarie 2024, la orele 18:10, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112, de către Paul G., cu privire la faptul că o persoană este întinsă pe strada.

Cu ocazia deplasării la fața locului, pe acostamentul DJ 291A din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, a fost identificată o persoană de sex feminin, Elena L., din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, întinsă pe carosabil și cu urme de sânge la nivelul capului.

La scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj al ambulaței, care a preluat și transportat persoana în cauză la Spitalul Municipal Rădăuți în stare conștientă, dar necooperantă.

Apelantul a precizat faptul că în timp ce se deplasa pe drumul public cu autoturismul personal a observat căzută pe carosabil o persoană de sex feminin, fără a cunoaște alte date sau informații cu privire la cele întâmplate.
{inAds}
Din cercetările efectuate la fața locului a rezultat faptul că evenimentul a avut loc pe un segment de drum în pantă, cu o înclinație de aproximativ 35 de grade, și în timp ce femeia se deplasa pe bicicletă pe acostamentul acoperit cu pietriș, având pe ghidon două plase cu diverse obiecte, din cauza vitezei mărite de deplasare s-a dezechilibrat și a căzut pe sol.

Pe acostament, pe o distanță de aproximativ 20 de metri au fost identificate urme neregulate, fără o direcție uniformă, din loc în loc obserându-se urme de frânare și mai apoi o pierdere asupra cotrolului bicicicletei.

La Spitalul Municipal Rădădăuți, femeia a fost testată pasiv cu aparatul etilometru marca Drager, rezultatul indicând o prezență de alcool în organism, motiv pentru care, fără a-și da acordul din cauza stării de sănătate, i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La unitatea spitalicescă, victima a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral”.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „vătămarea corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche