Buletin de presă, 16 martie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 16 martie 2024 - IPJ Suceava
Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 16.03.2024, în jurul orei 0810, un bărbat de 45 ani din com. Bosanci în timp ce conducea autoturismul, pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de depalasare, a lovit bordura, după care s-a răsturnat pe cupolă în afara părții carosabile.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager minor de 9 ani și a unei femei de 43 ani din com. Bosanci, jud. Suceava, de asemenea, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătoarei auto fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal.
{inAds}

Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 15.03.2024, în jurul orei 11:35, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla pe D.N. 17 din com. Dorna Candrenilor, acționând pe linia creşterii gradului de disciplină rutieră, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani, din com. Dorna Candrenilor. Șoferul prezenta halenă alcoolică, iar în urma testării cu aparatul etilometru a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


La data de15.03.2024, ora 22:25, polițiștii Poliției orașului Salcea, având în vedere planul de acțiune al I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, au oprit pentru control pe str. Bogdan Vodă din loc. Dumbrăveni, autoturismul condus de către un bărbat de 44 ani, din com./sat Dumbrăveni.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, Suceava, secţia U.P.U., unde, pentru stabilirea alcoolemiei, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


Mandate puse în executare de polițiști

La data de 15.03.2024, ora 15:00 Poliția mun. Vatra Dornei a primit mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Vatra Dornei, față de un bărbat de 52 ani domiciliat în com. Iacobeni, condamnat la pedeapsa închisorii de 4 ani închisoare, pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, polițiștii SPR 15 Vatra Dornei au efectuat verificări la domiciliul bărbatului, ocazie cu care acesta a fost identificat în proximitatea locuinței sale.
Bărbatul a fost reținut și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


La data de 16.03.2024, Tribunalul Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii, prin care s-a dispus condamnarea unei femei din municipiul Suceava, la pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ,,trafic de minori”.
Femeia a fost identificată de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale la adresa din municipiul Suceava, județul Suceava, fiind preluată, escortată și depusă în Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche