Buletin de presă, 17 martie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 martie 2024 - IPJ Suceava
Șofer reținut de polițiști în arestul IPJ Suceava pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

La data de 16.03.2024, în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, Compartimetului Rutier, în timp ce se deplasau pe strada Piața Unirii, din mun. Rădăuți, la intersecția cu strada Bogdan Vodă, au observat un autoturism ce se deplasa sinuos, având direcția de deplasare dinspre strada Calea Cernăuți spre centrul municipiului.
S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, iar conducătorul auto s-a conformat oprind pe partea dreaptă.
Cu ocazia verificării autoturismului s-a constatat că la volan se afla un bărbat cu domiciliul în sat Humoreni, comuna Comănești, jud. Suceava.
Conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale și cele ale autovehiculului, constatându-se faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru și a rezultat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto a fost testat și aparatul drugtest din dotare, rezultatul fiind negativ.
În urma administrării materialului probator, polițiștii rutieri au dispus față de șofer măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. 1, din Codul Penal și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere ”, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. 1, din Codul Penal, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Poliției Municipiului Rădăuți.
{inAds}

Tânăr reținut pentru fapte grave de agresiune

La data de 16.03.2024, ora 21:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat este căzut într-un șanț.
Echipajul deplsat în regim de urgență la fața locului a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificată o persoană de sex masculin într-un șanț, ce nu prezenta semne vitale. De asemenea, în zonă a fost identificată încă o persoana care prezenta leziuni.
Din verificari s-a constatat că în data de 16.03.2024, în jurul orei 19:00, un tânăr de 21 de ani şi cumnatul său, s-au deplasat cu atelajele hipo la un bar de pe raza localitatăţii Bărăşti, comuna Boroaia, judeţul Suceava, unde au consumat bauturi alcoolice, având un conflict cu alți doi bărbați, localnici, de 46 și 52 de ani.
În urma conflictului, tânărul de 21 de ani ar fi aplicat mai multe lovituri cu un obiect contondent bărbaților de 46 și 52 de ani, în urma cărora a survenit decesul bărbatului de 46 de ani și vătămarea corporală a celui de 52 de ani.
Tânărul de 21 de ani a fost depistat pe raza unei localităţi învecinate de către echipajele de poliție deplasate în zonă, fiind reţinut pentru o perioadă de 24 de ore și încarcerat în arestul IPJ Suceava
Cercetările în cauză sunt continuate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, urmând ca tânărul să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și tentativă de omor.


Cherestea și material lemnos în valoare de peste 7000 lei confiscate de polițiști

La data de 16.03.2024, în jurul orei 06:45, polițiștii Poliției Orașului Siret, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu au oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa pe str. Lațcu Vodă, de pe raza orașului Siret, județul Suceava.
Poliție au procedat la legitimarea conducătorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui bărbat domiciliat în comuna Brodina, județul Suceava.
În urma verificărilor efectuate și a inventarierii materialului lemons transportat, s-a stabilit faptul că transporta o cantitate de 8,720 m3 cherestea rășinoase, deși poseda documente legale doar pe cantitatea de 5,030 m3 cherestea rășinoase.
În aceste condiții, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale unității economice transportatoare, cu amendă în valoare de 4.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. 2 lit. b, pct 2 din Lg 171/2010, iar cantitatea de 3,69 m3 cherestea rășinoase în valoare de cca. 3.800 lei a fost ridicată în vederea confiscării.


La data de 16.03.2024, ora 09 :30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activitați specifice de serviciu pe raza comunei Bilca, județul Suceava, au depistat o autoutilitară care circula pe DJ178C Bilca și care transporta material lemnos fără documente de proveniență.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos transportat, motiv pentru care mijlocul de transport a fost însoțit de către echipajul de poliție la depozitul aparținând Ocolului Putna, unde cu sprijinul personalului silvic s-a procedat la invenatarierea materialului lemnos transportat ilegal, rezultând o cantitate totală de 3,62 mc, (cherestea tivită molid 2,30mc, în valoare de 2.060 lei, dulap tivit molid 0,49 mc în valoare de 439 lei și grindă molid 0,83 mc în valoare de 743 lei), valoarea materialului lemnos fiind de 3.243 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

În ziua de 16.03.2024, în jurul orei 18:30, o femeie în vârstă de 35 de ani din comuna Grănicești, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe strada Microcentralei din orașul Milișăuți, județul Suceava, în intersecția cu DN2H, a oprit autoturismul pentru a acorda prioritate de trecere autoturismelor care circulau pe DN2H, iar în momentul plecării de pe loc, nu a observat că din partea dreapta, o persoană de sex feminin se deplasa în calitate de biciclist, pe sensul opus de deplasare.
Aceasta a acroșat-o pe biciclista în vârstă de 51 de ani din orașul Milișăuți, care a suferit leziuni ușoare.
Conducătoarea autoturismului a plecat la locuința de domiciliu de pe raza com. Grănicești, județul Suceava.
Ulterior, în jurul orei 22:00, biciclista de 51 ani s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu leziuni ușoare.
Conducătoarea auto de 35 ani a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, ulterior aceasta fiind condusă la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infrațiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), raportat la art. 194, alin. (1) lit. b) din Codul Penal și ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, faptă prev. și ped. de art. 338 alin. (1) cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La 16.03.2024, ora 15:48, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe raza loc. Stroiești, jud. Suceava, a avut loc un eveniment rutier.
La fața locului a fost depistată o persoană de sex masculin, care a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier, iar în urma legitimării a fost identificat șoferul în persoana unui bărbat de 71 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 1540, bărbatul de 71 de ani a condus autoturismul pe DJ 209D din loc. Stroiești, având direcția de deplasare dinspre Primăria Stroiești către DN 17A, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate.
În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, iar conducătorul auto a refuzat să fie transportat la unitate medicală pentru acordare de îngrijiri de specialitate.
Șoferul a fost testat, cu aparatul etilometru iar rezultatul testului a fost de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate ulterior și probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.


La data de 14.03.2024, ora 23:28, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, în timp ce executau serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe raza loc. Vama, jud. Suceava, au oprit autoturismul condus de către un tânăr de 19 de ani, din sat/com. Vama, jud. Suceava.
Urmare a testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior acesta a fost testat și cu aparatul drugtest, aflat în dotarea Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung-Moldovenesc, însă rezultatul a fost negativ. Șoferul a fost condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat

La data de 16.03.2024, orele 23.30, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Fălticeni au oprit pentru control autovehiculul ce se deplasa pe DN15C Boroaia, pe direcția Boroaia spre Bărăști, în zona intersecției DN 15 C Boroaia cu str. Căpitan Ionescu.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se afla un bărbat domiciliat în Mun. Dorohoi, județul Botoșani care a prezentat pentru control documentul de identitate precum și documentele autoturismului.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că șoferul figurează ca posesor al permisului de conducere, având însă dreptul de conducere „suspendat”.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săv. infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin 2 din Codul Penal, care va fi soluționat de către polițiștii Poliției Mun. Fălticeni-Comp. Rutier.
Mai nouă Mai veche