Buletin de presă, 2 martie 2024 - IPJ Suceava

Șofer cu permisul suspendat prins și încătușat de polițiști după ce nu a oprit la semnalul regulamentar

La data de 01.03.2024, în jurul orei 09:40, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autovehicul ce circula pe D.N. 17, de pe raza com. Pojorâta, jud. Suceava, având direcția de deplasare mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava către mun. Vatra Dornei, jud. Suceava.
Conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, virând pe DC Putna, după care a oprit autoturismul și a încercat să fugă pedestru. Polițiștii l-au prins și încătușat.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat domiciliat în com. Fundu Moldovei, jud. Suceava, iar cu ocazia verificării în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere reținut și exercitarea dreptului de a conduce suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 335 alin. 2 din Codul penal, care urmează a fi soluționat procedural.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilometru a conducătorului auto rezultatul fiind negativ.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 01.03.2024, în jurul orei 23:50, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DN17A.
S-a procedat la legitimarea conducătorului autoturismului, stabilindu-se că acesta este un bărbat din comuna Vicovu de Jos, județul Suceava.
În urma discuțiilor purtate cu persoana în cauză, aceasta a precizat că nu are permisul de conducere la el.
Totodată, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date stabilindu-se că șoferul figurează cu permisul de conducere suspendat ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (2) din Codul penal.


La data de 01.03.2024, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliția mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de monitorizare și supraveghere al traficului rutier, pe str. Calea Bucovinei de pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe str. Calea Bucovinei, din direcția com. Pojorâta spre com. Vama, conducătorul acestuia oprind regulamentar pe partea dreaptă.
A fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 35 de ani din sat/com. Sadova, jud. Suceava.
Șoferul a fost testat cu aparatele etilometru/drugtest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
S-au efectuat verificări în bazele de date constatând faptul ca șoferul este posesor de permis de conducere, însă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este CU RESTRICȚII-SUSPENDAT.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 01.03.2024, ora 07:02, polițiștii din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN2, după ieșirea din loc. Cumpărătura, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
Echipa operativă, care s-a deplasat la faţa locului, din primele verificări efectuate a stabilit faptul că la data de 01.03.2024, în jurul orei 06:15, un bărbat a condus autoturismul pe DN2, din direcția Fălticeni către Suceava, iar când a ajuns după o curbă ușoară la stânga, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior fiindu-i recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. de art. 196 alin. (2) , (3) din Codul Penal.


La data de 01.03.2024, ora 15.00, polițiștii din cadrul SPR 2 Ipotești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie se află la UPU Suceava, întrucât a căzut de pe bicicletă și a suferit leziuni.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că la data de 29.02.2024, în jurul orei 16.30 femeia se plimba cu bicicleta pe raza satului Bosanci, com. Bosanci, str. Mihai Eminescu, jud. Suceava, iar la un moment dat, persoana vătămată s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
În ziua de 01.03.2024, femeia a acuzat dureri în zona mâinii, motiv pentru care s-a deplasat la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută de art. 196 alin (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche