Buletin de presă, 22 martie 2024 - IPJ Suceava

Suspendarea funcționării unei unități economice și sancțiuni în valoare de 47.000 lei în cadrul unei acțiuni pe linie economică

La data de 21.03.2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice –IPJ Suceava au acţionat pe linia combaterii activităţilor de contrabandă cu produse accizabile, combaterii evaziunii fiscale, prevenirii și sancționarii spălării banilor.
Acțiunea s-a desfăşurat pe raza mun. Suceava, jud. Suceava și a localităților arondate, fiind verificate 14 unități economice și 3 vehicule.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 47.000 lei, din care 2 la Lg. 227/2015 m. în valoare de 20.000 lei și 4 la O.U.G 28/1999 m. în valoare de 27.000 lei.
De asemenea, au fost confiscate bunuri și sume de bani în valoare de cca. 6.000 lei.
Totodată, pentru abaterile constatate, polițiștii au dispus și suspendarea activității de comercializare a produselor accizabile timp de o lună față de un agent comercial.
{inAds}

Peste 80 metri cubi lemn în valoare de 22.000 lei confiscați și amenzi în valoare de 13.000 lei pentru acte ilicite în circuitul materialului lemnos

Ca urmare a datelor și informațiilor deținute la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciul Ordine Publică, privind expedierea și primirea fictivă a unui număr de 4 avize de însoțire a materialului lemnos între 2 societăți ce au ca și obiect de activitate comercializarea de material lemnos, în perioada 20 – 21.03.2024, o echipă formată din polițiști și 2 specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au procedat la efectuarea de verificări, documentarea și probarea activităților ilicite din domeniul silvic.
În urma strângerii și analizării întregului material a reieșit faptul că mijloacele de transport înscrise în avizele de însoțire a materialului lemnos nu au tranzitat comuna Volovăț la data de 13.03.2024, așa cum era înscis în documentele de transport, rezultând faptul că o unitate economică cu punct de lucru în com. Volovăț, jud. Suceava a emis un număr de 4 avize de însoțire a materialului lemnos, ce însumau cantitățile de 73, 92 m.c.lemn rotund gorun și 6,72 m.c.lemn rotund jugastru, pe care l-a expediat în mod fictiv către o societate cu punct de lucru în sat Gura Putnei, com. Putna, jud. Suceava.
Societatea comercială din com. Volovăț a fost sancționată pentru expedierea în fals a materialului lemnos cu o amendă contravențională în cuantum de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 73,92 m.c.lemn rotund gorun în valoare de 20.475 lei și 6,72 m.c. lemn rotund jugastru, conform art. 19, alin. (1) lit. c) din Lg.171/2010.
De asemenea, societatea din com. Putna a fost sancționată pentru nerespectarea obligației de a avea receptorul GPS al dispozitivului pornit pe toată perioada transportului cu o amendă contravențională în cuantum de 3.000 lei, conform art. 19, alin. (2^3), lit. b) din L, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 73,92 m.c.lemn rotund gorun în valoare de 20.475 lei și 6,72 m.c. lemn rotund jugastru, conform art. 19, alin. (1) lit. c) din Lg.171/2010.
În cauză urmează a fi întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ,,evaziune fiscală”, faptă prev. și ped. de art. 9, alin. 1, lit. c din Lg. 241/2005.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 20.03.2024, în jurul orelor 13:15, o femeie din com. Şerbăuţi, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ana Ipătescu, la intersecţia cu str. Mitropoliei, dirijată cu semafor electric aflat în funcţiune, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din com. Şcheia, jud. Suceava, care a oprit la culoarea roşie a semaforului. În urma evenimentului rutier, cei doi conducători auto au stabilit că au rezultat doar pagube materiale şi se vor întâlni ulterior pentru a întocmi un formular amiabil.
Ulterior, bărbatul care conducea autoturismul s-a prezentat la UPU Suceava, întrucât acuza dureri în zona pieptului, fără a rămâne internat.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, ulterior fiindu-le recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei,
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul savârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2),(3) C.pen.”


Dosar penal la regimul rutier

La data de 20.03.2024în timp ce efectuam activităţi de control trafic rutier pe str. Mărăști din mun. Suceava, am oprit pentru control un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, care avea direcția de deplasare dinspre strada Mărășești spre centrul mun. Suceava și care era condus de o persoană de sex feminin.
S-a procedat la legitimarea persoanei care se afla la volanul autoturismului și s-a constatat că aceasta este o femeie de 48 ani, domiciliată în oraș Vicovu de Sus.
Ulterior în urma verificărilor în bazele de date ale poliției s-a stabilit faptul că autovehiculul cu număr de înmatriculare provizoriu nu mai avea drept de circulaţie pe drumurile publice.
În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. de art. 334 alin. 1, din C.P
Mai nouă Mai veche