Buletin de presă, 23 martie 2024 - IPJ Suceava

Cherestea și lemn confiscate de către polițiști

La data de 22.03.2024, ora 08:00, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, executau activități de control pe raza localității Adâncata, comuna Adâncata, judetul Suceava, au procedat la oprirea autoutilitare condusă de către un bărbat domiciliat în localitatea Frătăuții Noi, comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, acesta înmânând permisul de conducere, actul de identitate și polița RCA valabilă.
Întrebat fiind dacă transportă material lemnos, acesta a precizat verbal faptul că transpotă cherestea rășionasă fără însă a deține documente de proveniență și transport. Drept urmare, lucrătorii de poliție au procedat la verificarea autoutilitarei în SUMAL 2.0 constatând că nu au fost emise documente legale de proveniență și transport. În continuare i s-a adus la cunoștință șoferului că în cauză se va lua măsura sancționării contravenționale, iar ca măsură complementară se va dispune confiscarea materialului lemnos transportat ilicit.
Acesta a fost condus la sediul Ocolului Silvic Adâncata unde a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei pentru nerespectarea prevederilor art. 19 alin. 2 lit a pct. 1 din Legea 171/2010 prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției silvice, dispunându-se în același timp confiscarea cantității de 2,443 mc cherestea răsionasă în valoare de 2.188 lei care a fost predată lucrătorului silvic.
Totodată, conducătorul auto a fost sancționat pentru nerespectarea prevederilor art. 147 pct. 1 din HG 1391/2006 ca urmare a faptului că nu a avut asupra sa certificatul de înmatriculare al vehiculului condus.
{inAds}

La data de 22.03.2024, ora 10.10, în timp ce executau serviciul de patrulare, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul SPR 4 Gălănești au oprit pentru control două autoutilitare care circulau pe DJ178F Frătăuții Vechi, județul Suceava.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că prima autoutilitară, care circula pe DJ178F din comuna Frătăuții Vechi și transporta material lemnos respectiv lemn foc rășinoase era condusă de către un bărbat din com./sat. Drăgușeni, jud. Botoșani, iar acesta nu a putut prezenta aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, iar a doua autoutilitară era condusă de către un bărbat din com. Sucevița, satul Voievodeasa, jud. Suceava, care, de asemenea, nu a putut prezenta aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Transporturile de material lemnos au fost conduse la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că în prima autoutilitară se transporta cantitatea de 1.98 m.c. lemn foc brad în valoare totală de 340 lei, iar în a doua se transporta cantitatea de 1.98 m.c. lemn foc brad în valoare totală de 340 lei
Șoferii au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


La 23.03.2024, orele 05.00, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care am constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din sat/com. Frătăuții Noi, jud. Suceava. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că, transportă cantitatea de 3,684 mc cherestea de esență rășinoase având aviz de însoțire pentru cantitatea de 1,09 mc cherestea de esență rășinoase, rezultând astfel o diferență de 2,594 mc cherestea.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b” pct. 1 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 2,594 mc cherestea rășinoase, în valoare de 2.324 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

Având în vedere Planul de acțiune pe linie de alcool întocmit la nivelul IPJ Suceava, la data de 22.03.2024, ora 21.15, polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Mălini, aflându-se pe DJ 209 A Horodniceni, jud. Suceava, au oprit autoturismul condus de un localnic, care se deplasa din direcția Horodniceni-Botești.
Conducătorul auto emana halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând o alcolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul mun. Fălticeni, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea sub influenţa alcoolului”, faptă prev.şi ped. de art.336 alin.1, din Codul penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 22.03.2024, ora 08.15, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Mun. Rădăuți au fost sesizați cu privire la faptul că la Spitalul Municipal Rădăuți s-a prezentat o persoană care a relatat faptul că a fost victima unui accident rutier.
În baza sesizării, la nivelul Poliției Mun. Rădăuți a fost constituită echipa operativă, iar în urma deplasării la sediul Spitalului Mun. Rădăuți și în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 22.03.2024, în jurul orei 07:30, un bărbat din comuna Coțușca, jud. Botoșani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu autoutilitara, a acroșat-o cu partea din spate pe o femeie în vârstă de 63 de ani care, se deplasa în calitate de pieton.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care la Spitalul Municipal Rădăuți, i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 22.03.2024, ora 1620, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 29 pe raza loc. Salcea, s-a produs un accident din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
La data de 22.03.2024, în jurul orei 16:10, un în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, pe raza loc. Salcea, din direcția mun. Suceava înspre loc. Dumbrăveni, a părăsit partea carosabilă și a acroșat frontal podețul din beton din fața imobilului aflat pe sensul său de deplasare.
În urma evenimentului, o pasageră de 16 ani, a suferit leziuni corporale ușoare.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, prelevându-i-se mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.


La data de 23.03.2024, ora 00:39, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza mun. Rădăuți a avut loc un accident rutier.
Din verificările efectuate la fața locului s-a constatat faptul că un bărbat în vârstă de 26 ani, conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din mun. Rădăuți a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un alt bărbat din orașul Milișăuți, jud. Suceava.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a șoferului în vârstă de 26 ani.
Conducătorii au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche