Buletin de presă, 4 martie 2024 - IPJ Suceava

Poliția IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 03.03.2024, în jurul orei 06.45, un bărbat de 23 de ani din com. Grămești, jud. Suceava în timp ce conducea autovehiculul pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 73 de ani.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 62 de ani, pasageră în autovehiculul condus de către bărbatul de 73 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.00mg/l alcool pur în aerul expirat pentru fiecare dintre ei, iar ulterior la Spitalul Județean de Urgență Suceava li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de : “Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 și 3 din C.P.
{inAds}

La data 03.03.2024, în jurul orei 09:10, o femeie de 25 ani, din com. Urechești, jud. Bacău, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 E85, în loc. Oniceni, din direcția Roman către Fălticeni, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod din beton.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui tânăr de 17 ani din com. Urechești, jud. Bacău, pasager pe locul din mijloc spate, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul jud. Suceava.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a prelevat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3, din Codul Penal.


La data de 03.03.2024, în jurul orei 15:35, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi despre faptul că, pe DJ178A la ieșirea din loc. Pârteștii de Jos s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, autorul plecând de la fața locului.
Ca urmare a sesizării, un echipaj de poliţie rutieră s-a deplasat la faţa locului, iar în urma primelor verificări efectuate s-a stabilit că la data de 03.03.2024, în jurul orei 14:30, un tânăr de 19 ani, din com. Volovăț, în timp ce conducea o autoturismul pe DJ178A, în afara loc. Humoreni, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare acroșând ușor pe un pieton în vârstă de 74 de ani din loc. Humoreni.
După impact, șoferul şi-a continuat deplasarea și a plecat de la fața locului.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma investigațiilor efectuate, conducătorul autoturismului a fost identificat în jurul orei 21:00.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fapte prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 şi 4 din C.P. şi art. 338 alin. 1 din C.P. cu aplicarea art. 38 alin. 1 din C.P..


La data de 04.03.2023, în jurul orei 0625, un bărbat de 29 ani, din oraș Salcea, județul Suceava a condus autoturismul pe strada Calea Burdujeni, direcția Suceava – Salcea, iar în zona intersecției cu strada Păcii a suprins și accidentat pe un pieton de 66 ani, din mun. Suceava.
În urma accidentului a rezultat decesul pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 03.03.2024, orele 12.10, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea au oprit pentru control autoturismul ce se deplasa pe drumul comunal strada Teiului de pe raza comunei Marginea, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani, domiciliat în com. Marginea, acesta oprind autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului, iar la vederea organelor de poliție aplecându-se în jos, ulterior trecând pe scaunul pasagerului, deși se afla singur în autoturism.
Au fost efectuate verificări în bazele de date constatându-se faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Fiind întrebat cu privire la împrejurările în care a intrat în posesia autoturismului, tânărul a precizat faptul că l-a luat din fața imobilului unde locuiește, fără știrea fratelui său, sau a altor persoane.
În cauză urmează a se efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul penal, și furt în scop de folosință, faptă prevăzută și pedepsită de art. 230, alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.


La 03.03.2024, orele 14.55, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea au oprit pentru control autoturismul condus de către o femeie de 22 ani domiciliată în com. Voitinel, pe drumul comunal de pe raza comunei Horodnic de Sus, jud. Suceava.
În momentul legitimării, femeia a precizat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În autoturism se mai afla în calitate de pasager, soțul conducătoarei auto.
Au fost efectuate verificări în bazele de date, constatându-se faptul că femeia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Referitor la împreujurările în care a intrat în posesia autoturismului, femeia a precizat faptul că acesta este condus în mod regulat de către soțul său, care la data de 03.03.2024, la insistențele sale, i l-a încredințat pentru a fi condus în zona în care a fost depistată de către polițiști.
În cauză urmează a se efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul penal, și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice, unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 3 din Codul penal.


La data de 03.03.2024, orele 23:26, polițiștii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe str. Ștefan cel Mare pe raza municipiului Suceava, jud. Suceava, cu autospeciala de poliție, au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului condus de către un bărbat de 42 de ani din mun. Suceava.
După ce și-au declinat calitatea, agenții de poliție au solicitat conducătorului auto documentele personale şi ale autovehiculului și să se supună testării cu aparatul etilometru. În urma testării alcoolscopice a rezultat o concentrație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost solicitate documentele personale și ale autovehiculului, conducătorul auto declarând verbal că nu le are asupra sa. S-a procedat la interogarea bazei de date și a rezultat că șoferul are permisul de conducere suspendat.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din Cod Penal.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 04.03.2024, în jurul orei 00:45, polițiștii din cadrul Compartimentului Ordine Publică al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Calea Cernăuți, din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava cu autospeciala din dotare au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism.
Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor acustice și luminoase, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe str. Calea Cernăuți, ulterior în zona Plai, acesta pierzând controlul autoturismului într-o curbă la stânga, intrând în coliziune cu podul de acces al unui imobil.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 22 ani, domiciliat în comuna Ulma, sat Ulma, județul Suceava, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,82 mg/L alcool pur în aerul expirat.
În urma testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, secția UPU, în vederea recoltării de mostre biologice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.


La data de 04.03.2024, ora 02:15, în timp ce polițiștii din cadrul S.P.R. 9 Șcheia efectuau serviciul de patrulare pe raza satului Liteni, com. Moara, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de către un bărbat din sat Liteni, com. Moara, jud. Suceava, care a înmânat documentele autoturismului și documentele personale.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru și a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Sfântu Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal cercetările sunt continuate de polițiștii S.P.R.9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod Penal.
Mai nouă Mai veche