Șofer din Mălini reținut în arest după ce a fost depistat beat la volanul unei autoutilitare

Un bărbat care a fost depistat în stare avansată de ebrietate la volanul unei autoutilitare a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. 

Bărbatul a fost depistat în cadrul acțiunii tip „Blocada” din 29 februarie 2024, organizată la nivelul Secției de Politie Rurală Mălini. Atunci, echipajul din cadrul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit la ora 14:22, pe DJ 209A, în satul Pîraie din comuna Mălini, autoutilitara Mercedes-Benz, care se deplasa din direcția comunei Slatina către centrul comunei Mălini.

La volan a fost identificat Cristian S., de 45 de ani, din satul Pîraie, comuna Mălini, județul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat valoarea de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.
{inAds}
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unu vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.

În cauză, cercetările au fost continuate de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini, iar la 6 martie 2024 s-a dispus efectuare în continuare a urmăririi penale față de bărbat pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere sub influența alcoolului”.
  
După completarea materialului probator, față de suspect s-a luat la data de 7 martie 2024 măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propuneri procedurale.

Suspectul a fost introdus arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche