Spitalul Județean Suceava, locul al patrulea în țară după numărul pacienților cu AVC

Spitalul Județean Suceava, locul al patrulea în țară după numărul pacienților cu AVC
În data de 17 martie 2024, echipa de medici neurologi și radiologi intervenționiști a SCJU Suceava a rezolvat cu succes primul AVC acut trimis de la Spitalul Municipal Bârlad.

Singurul centru de tratament endovascular al AVC din Moldova și unul dintre cele 10 centre de la nivel national își extinde arealul medical de tratare a pacientilor cu AVC acut.

Activitatea centrului de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se desfășoară în program permanent 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, prin eforturi uriase din punct de vedere al resursei umane (cadre medicale din sectia de neurologie si Laboratorul de Radiologie Interventionala), precum si prin eforturi financiare remarcabile din partea spitalului, deoarece in continuare Ministerul Sanatatii nu poate sustine decat o mica parte din aceasta activitate.
{inAds}
Costul total al tratarii unui astfel de pacient depaseste suma de 15.000 lei, Spitalul Clinic Judetean Suceava clasandu-se pe locul patru la nivel national ca si numar de pacienti tratati, la diferenta foarte mica de centrul clasat pe locul al treila.

În cursul zilei de 17 martie 2024, la ora 17:00, echipa medicala suceveana a fost anuntata cu privire la un barbat de 78 de ani din Barlad, cu AVC, iar in aproximativ trei ore pacientul a fost admis în sala de cateterism, beneficiind de cel mai modern tratament al AVC, cu evolutie favorabila.

Plecarea ambulantei cu pacientul din Barlad a fost intarziata din cauza ca spitalul se afla in imposibilitatea efectuarii investigatiei CT, asa cum impune protocolul medical, neavand linie de garda pe specialitatea radiologie.

Deficiente medicale in ceea ce priveste gestionarea medicala a AVC-urilor se gasesc in aproape toate spitalele care trimit pacienti la Suceava, de aceea facem apel catre institutiile abilitate, pentru ca acestea sa tina pasul din punct de vedere al resursei umane, financiare si a bazei materiale cu SCJU Suceava, pentru a trata modern si eficient cat mai multi pacienti din toate regiunile tarii.

Spitalul Județean Suceava, locul al patrulea în țară după numărul pacienților cu AVC
Mai nouă Mai veche