Student USV, câștigător al unui stagiu oferit de Radio France Internationale (RFI) și Agence Universitaire de la Francophonie (AUF)

Petru Gherasim
Radio France Internationale România și Agenția Universitară a Francofoniei din Europa Centrală și Orientală au organizat, la sfârșitul anului 2023, un concurs pentru studenți, a cărui miză a fost obținerea unui stagiu de traducere remunerat, pentru o durată de patru luni (în perioada martie-iulie 2024). Dintre cei doi câștigători, ale căror nume au fost publicate pe 12 martie 2024, unul a fost Petru Gherasim, student la specializarea Limba și literatura franceză – Limba și literatura italiană din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Este a treia oară când un student al USV câștigă acest stagiu oferit de RFI și AUF, dar prima oară când studentul este din anul I.

Competiția s-a bucurat de popularitate în rândul studenților suceveni și, alături de Petru, la concurs au mai participat: Simona Vasîlciuc (anul I, Teoria și practica traducerii), Andra Mihai (anul al II-lea, Limba și literatura română – Limba și literatura franceză) și Miruna Jaravete (anul I, Limba și literatura franceză – Limba și literatura germană).

Rezultatele concursului au fost publicate la: https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/actualites/resultats-des-appels-candidatures-1er-appel-2024-stages-de-traduction-distance-en-partenariat-avec-la-rfi-roumanie/
Mai nouă Mai veche