Tâlhărie în parcul central din Rădăuți. Doi suspecți reținuți după ce au agresat un tânăr și i-au furat două perechi de pantaloni Nike

La 22 martie 2024, la ora 20:05, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată de Cristian T., prin 112, cu privire la faptul că a fost agresat.

După deplasarea de urgență la fața locului, a fost identificat apelantul, care a relatat verbal că în timp ce se afla în parcul vis-a-vis de Casa Germană din municipiul Rădăuți, în jurul orei 19.50, două persoane de sex masculin l-au lovit în zona feței. Apelantul menționează faptul că o cunoaște pe una dintre cele două persoane ca având numele de Iulian și este din muncipiul Rădăuți. De asemenea, victima a precizat că fapta de lovire a avut loc în mod spontan, nu a intrat în conflict cu aceștia și nu știe motivul agresiunii, iar autorii i-au luat și două articole de îmrăcăminte pe care le avea asupra sa.

La nivelul Biroul de Investigații Criminale Rădăuți a fost constituită o echipă operativă, fiind dispuse măsuri de căutare a persoanelor implicate în eveniment, ocazie cu care pe raza municipiului Rădăuți au fost identificați Maximiliano Linu și Iulian Bozu, precum și bunurile reclamate ca fiind sustrase, identificate și ridicate de la Linu Maximiliano.

La 24 martie 2024, cei doi suspecți au fost aduși la sediul Poliției municipiului Rădăuți în baza mandatelor de aducere emise. De asemenea, în cauză a a fost reaudiată persoana vătămată, a fost dispusă efectuarea unei conduceri în teren, au fost identificați și audiați martori și au fost dispuse măsuri criminalistice specifice.

În urma administrării materialului probator, în cauză a fost dispusă schimbarea încadrării juridice a faptei din infracțiunile de „lovirea sau alte violențe” și „furt calificat” în infracțiunea de „tâlhăria calificată”, constînd în aceea că la data de 22 martie 2024, în jurul orelor 19.30, Maximiliano Linu, în vârstă de 17 ani, și Iulian Bozu, în vârstă de 18 ani, cunoscând faptul că persoana vătămată deține spre vânzare două perechi de pantaloni Nike pentru suma de 300 lei, sub pretextul cumpărării acestor obiecte de vestimentație au atras-o prin mesaje telefonice într-un loc public, în parcul din zona centrală a municipiului Rădăuți unde, prin violențe exercitate asupra persoanei vătămate, respectiv Maximiliano Linu i-a aplicat o lovitură cu antebrațul, iar Iulian Bozu i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feței, provocându-i leziuni fizice, au deposedat persoana vătămată de cele două perechi de pantaloni, care au fost însușite pe nedrept de către Maximiliano Linu.

După audiere, față de suspecți a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.
Mai nouă Mai veche