Transport ilegal de bușteni depistat în trafic, la Fundu Moldovei

Transport ilegal de bușteni depistat în trafic, la Fundul Moldovei
Luni, 4 martie 2024, la ora 17.50, polițiștii Secție de Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce desfășurau activități de control pe DJ 175 Fundu Moldovei, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit pentru control o autoutilitară MAN.

La volanul autoutilitarei a fost identificat Dănuț C., de 36 de ani, din comuna Sadova, care a prezentat pentru control documentele solicitate, stabilind că sunt în termenul de valabilitate.

În continuarea activității s-a procedat la verificarea în aplicația Sumal 2.0, reieșind că există un aviz în tranzit pentru cantitatea de 7,33 metri cubi lemn rotund rășinoase.
{inAds}
Întrucât, încărcătura a creat suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă pe autoutilitara și cea înscrisă în aviz de însoțire, aceasta a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos a fost inventariat, reieșind cantitatea de 15,70 metri cubi, un volum de 8,37 metri cubi în plus față de aviz.

Având în vedere aspectele constatate, cantitate de 8,37 metri cubi lemn rotund rășinoase(gater), în valoare de 3.984 de lei, a fost confiscată, iar SC Rancarnar Trans SRL a fost sancționată contravențional. Totodată, a fost aplicată sancțiune contravențională și pentru fotografii neconforme.
Mai nouă Mai veche