80 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, confiscate de polițiști din Piața Rădăuți. Comerciant cercetat penal

80 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, confiscate de polițiști din Piața Rădăuți. Comerciant cercetat penal
La data de 31 martie 2024, în urma activităților informativ operative obținute, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au desfășurat activități specifice pe linia comercializării produselor contrafăcute în piața de pe raza municipiului Rădăuți.

În timp ce lucrătorii de poliție efectuau activități de verificare a comercianților, a fost identificat Gelu B., care efectua acte de comerţ cu produse expuse spre vânzare într-un spațiu amenajat special.

Procedând la verificarea mărfurilor expuse la vânzare, lucrătorii de poliție au constatat că 80 de bucăți articole îmbăcăminte și încălțăminte sunt inscripţionate cu nume de mărci cunoscute, respectiv Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Gant, Boss, Dolce&Gabbana, LaCoste, The North Face, pentru care persoana verificată nu a putut prezenta documente de provenienţă, aviz de însoţire a mărfii ori certificat de conformitate, declarând că nu are vreun document de provenienţă.
{inAds}
În temeiul art. 169 din Codul de Procedură Penală, lucrătorii de poliție au procedat la ridicarea bunurilor în vederea confiscării şi continuării cercetărilor, existând suspiciuni că ar fi contrafăcute, încălcând astfel prevederile 102 alin. (1), lit. b) din Legea nr. 84/1998.

Bărbatul a precizat că nu cunoştea prevederile Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi nu ştia dacă produsele sunt originale sau contrafăcute.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.
Mai nouă Mai veche