Buletin de presă, 11 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 11 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 10.04.2024, în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, aflați în serviciul de patrulare pe raza secției, au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U 112, de către o femeie din comuna Vatra Moldoviței despre faptul că vecina sa a fost agresată fizic de soțul său.
Având în vedere cele sesizate, lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului, respectiv la domiciliul persoanei vătămate din comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava.
Cu ocazia intervenției la eveniment partea vătămată a fost găsită în curtea imobilului unde locuiește cu soțul său, iar în urma discuțiilor purtate, femeia a relatat faptul că în jurul orei 16:15, soțul său s-a întors de la muncă la domiciliu și pe fondul unei discuții contradictorii, la un moment dat a fost agresată fizic, fiind lovită.
Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului din care a reieșit faptul că există risc iminent, impunându-se emiterea unui ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.
De asemenea, partea vătămată a declarat faptul că dorește emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Persoana vătămată nu a depus plângere penală, dar lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit dosar penal, urmând a fi efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199, alin. (1) rap. la art. 193 alin. (1) din Codul Penal.
Față de agresor a fost emis unui ordin de protecție provizoriu valabil 5 zile.
{inAds}

14 societăți comerciale verificate în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale

În ziua de 10.04.2024, între orele 12.00 – 15.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, au acţionat pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, Legea nr. 82/1991 rep., OUG 54/2020, precum şi a altor acte normative în vigoare, în zona centrală a municipiului Suceava.
Au fost verificate 14 societăți comerciale și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei, din care 5 la O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale în valoare de 8.000 lei și o sancțiune la Legea nr. 252/2003 în valoare de 2.000 lei.
De asemenea, a fost constatată o infracțiune prev. de art. 6 ind. 1 din Legea nr. 241/2005 – prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În ziua de 10.04.2024, în jurul orei 07:15, un bărbat de 37 de ani, din mun. Botoșani, jud. Botoșani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177 A, pe raza loc. Ostra a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 45 ani, din com. Ostra, jud. Suceava care circula din sens opus.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două pasagere.
Cei doi conducători auto au fost testat cu aparatul etilometru, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiind conduși la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 și 4 din C.P..


La data de 10.04.2024, ora 20.25, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe str. Eroilor în mun. Suceava, jud. Suceava, s-a produs un accident de circulație, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unui minor.
La data de 10.04.2024, în jurul orei 20.25 un minor de 6 de ani din mun. Suceava, în timp ce conducea o bicicletă pe strada Eroilor, la efectuarea unei manevre s-a dezechilibrat și a căzut, suferind leziuni traumatice ușoare.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. (2) din Cod penal.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 10.04.2024, ora 10:40, la Poliția Mun. Fălticeni s-a primit Mandatul de Executare a Pedepesei Închisorii emis de Judecătoria Fălticeni, privind pe un bărbat din mun. Fălticeni, jud. Suceava, condamnat la executarea pedepsei de 6 ani 10 luni și 20 zile închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de „tăinuire” și ,,constituire grup organizat”.
Persoana în cauză a fost identificată la domiciliu și condusă la sediul Poliției Mun. Fălticeni, unde i s-a înmânat o copie după mandat și s-a întocmit documentația în vederea încarcerării la Penitenciarul Botoșani.
Bărbatul a fost escortat şi depus la Penitenciarul Botoşani, în vederea executării pedepsei.


Nu consumați alcool la volan!

La 10.04.2024, orele 14.35, polițiștii Poliției Mun. Suceava au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din verificări s-a constatat faptul că la data de 10.04.2024, în jurul orei 14.30, un bărbat de 50 de ani din mun. Suceava a condus autovehiclul pe str. Calea Obcinilor din mun. Suceava a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani pe blvd. Corneliu Coposu din mun. Suceava.
Conducătorul auto de 50 de ani a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest rezultatul fiinde de 0.61 mg.l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto de 28 ani a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul de 50 de ani a fost condus la Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.


La data de 11.04.2024, ora 00:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean D.J.209 H Baia, pe raza com. Baia, sat Baia, jud. Suceava, au identificat și oprit în trafic pentru control autoturismul condus de către un bărbat din sat Cumpărătura, com. Bosanci, jud. Suceava, constatându-se faptul că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat în urma testării cu aparatul etilometru.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul mun. Fălticeni pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevazută și pedepsită de art.336 alin.1 din Codul Penal, care va fi soluționat procedural de către lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Baia.
Mai nouă Mai veche